Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Jandarmii Grupării Mobile ”veghează” alegerile prezidențiale din Timiș. Ce sancțiuni riști dacă încalci legea

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Jandarmii Grupării Mobile se vor ocupa de ordinea publică în zona secțiilor de votare pe timpul desfăşurării procesului de vot, dar şi măsuri de asigurare a protecţiei transportului documentelor cu rezultatele votării până la locul de predare al acestora, dispuse pe teritoriul întregii zone de responsabilitate teritorială. Totodată, jandarmii grupării, vor asigura rezerve de intervenţie în măsură să intervină pentru rezolvarea situaţiilor care ar putea perturba buna desfăşurare a acestor activităţi la nivelul zonei de responsabilitate teritoriale.

Începând de sâmbătă, 1 noiembrie 2014, când se vor lua în primire secţiile de votare şi până la predarea buletinelor de vot la Biroul Electoral Judeţean, aproximativ 130 de jandarmi vor acţiona pentru rezolvarea oricăror situaţii care ar putea perturba buna desfăşurare a procesului de votare.

Jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, vor desfăşura această misiune, la solicitarea inspectoratelor judeţene din zona de responsabilitate teritorială, în localităţi din judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Oamenii legii informează populaţia că sesizarea faptelor care contravin legislaţiei electorale, poate fi făcută la numărul unic de urgenţă 112. În conformitate cu prevederile noului Cod Penal, cei care comit fapte sancţionate de legislaţia electorală, se pot expune amenzilor cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei precum şi cu pedepse privative de libertate, cuprinse între 6 luni şi 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Scandal monstruos! (Pseudo)alegeri și (pseudo)câștigători în PNL Timiș, sub bagheta magică a aventurierului Alin Nica

Circul a început de azi-dimineață, chiar în fața fostului cinematograf  ”Capitol” din Timișoara, acolo...

Dezastrul Colterm! Timișorenii, obligați să scoată din buzunar peste 21 milioane euro pentru că primarul Dominic Fritz a uitat să-l trezească din somn pe...

Aduceți-vă aminte când, în plină campanie electorală, Dominic Fritz avea soluții la orice problemă...

Demagog cu gura plină! Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Cel mai simplu e să dai lecții la toată lumea și tu să faci...