Michelangelo-2-decembrie-2014-17

Marți, 13 ianuarie 2015, a fost o zi cu ghinion pentru mulți dintre șoferii care au circulat prin județul Timiș. Chiar dacă au fost mai mult decât ”două ceasuri rele”, poliţiştii rutieri acţionând pe tot parcursul celor 24 de ore ale zilei, pe raza întregului judeţ, acțiunea s-a încheiat cu un bilanț demn de un record.

Polițiștii au avut în plan, în special, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind viteza de deplasare şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire. Astfel, amplasate în sistem cascadă, au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Bilanțul zilei a auns la aproape 300 de sancţiuni contravenţionale aplicate conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere, 159 fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Totodată, au fost reţinute, în vederea suspendării, 29 de permise de conducere, 13 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Poliţiştii recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.