Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Mai puțini bolnavi ”de sezon”! Vezi situația infecțiilor respiratorii și cu gripă

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În această săptămână nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă. La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 38.779, cu 15,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă şi cu 2,6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (38.207). Nu a fost comunicat niciun deces prin gripă.

Până la data de 4 ianuarie 2015 au fost confirmate 3 cazuri de gripă:
– 1 caz cu virus tip A, subtip H3;
– 2 cazuri cu virus tip B.

Până la aceeași dată au fost vaccinate antigripal 387.353 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, a complicaţiilor şi a deceselor prin gripă. Deşi există o modificare distinctă a antigenicităţii virusului gripal A(H3N2) faţă de virusul din vaccin, având în vedere circulaţia concomitentă cu a celorlalte virusuri aflate în vaccinul gripal, se recomandă vaccinarea antigripală a persoanelor vulnerabile, selectate în grupele la risc, respectiv persoanele vârstnice şi cele cu afecţiuni sau cu factori de risc pre-existenţi.

Foto:blog.sfspas.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare