Balul-Almajenilor-3

Societatea Culturală “Ţara Almăjului“, în parteneriat cu TVR Timişoara, au derulat cea de-a  XIX-a ediţie a Balului Almăjenilor, săptămâna trecută, la o cantină din Complexul Studenţesc. Atmosfera a fost una de sărbătoare, unde valorile autentice şi tradiţionale almăjene, au fost definitorii în conturarea decorului. Acesta s-a bucurat de participarea a peste 300 de persoane.

Costumele populare almajene din colecţia lui Alin Turculescu, expoziţia de fotografie veche oferită de Asociaţia Izvoare Almajene şi fotografii cu peisaje din Ţara Almăjului realizate de tinerii Florina Nica şi Cătălin Simion, lansarea unei cărţi: Medic în Ţara Almăjului şi a ultimului număr al Revistei Almăjana, precum şi acordarea de diplome de onoare unor tineri ca apreciere a acţiunilor lor de promovare a zonei, au fost momentele care au adăugat valoare balului din acest an. De asemenea, spectacolul realizat de participanţii îmbrăcaţi în straie populare specifice zonei, a conferit întregului eveniment autenticitate.

Consacraţilor solişti de muzică populară, Mihaela Petrovici şi Dumitru Stoicanescu, împreună cu orchestra acestora, li s-au alăturat şi două tinere talente almăjene: Maria Bădescu şi Alin Turculescu, societatea culturală Ţara Almăjului, organizatoarea evenimentului, făcându-şi un obicei în a promova astfel de talente în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.