Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
vocea timisului

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Publicitate Vocea Timisului

Din aceeași categorie

Podul Decebal, distrus acum 7 LUNI, încă nu a fost reabilitat. Vezi de ce nu se intervine la reabilitarea unui simbol al Timișoarei

Peticeală tipic românească la podul Decebal. Acum 7 luni, un șofer timișorean s-a izbit cu mașina într-una din balustradele monumentului istoric care leagă, peste Bega, cartierul Fabric de Cetate. Cel în cauză a fugit de la fața locului, iar municipalitatea nu a mai putut decât să constate stricăciunile. Pe moment, Primăria a hotărât ca gaura să fie acoperită de o bucată de gard metalic astfel încât să nu se producă vreun incident neplăcut, și au promis că acea parte de pod se va reabilita cât mai curând. De atunci au trecut 7 luni, iar nimeni nu a mișcat vreun deget. Prinși cu alegerile electorale, oficialitățile și-au uitat promisiunea sau au considerat că, pe tiparul balustradelor de metal de pe podul Michelangelo, peticeala arată potrivit și ar trebui să rămână așa.

Nicolae Robu, întrebat de jurnaliștii Vocea Timișului dacă se va mai repara balustrada și când se va petrece acest lucru, a explicat că nu este la curent cu procedurile, dar presupune că la un moment dat se va interveni. Problema este că podul fiind catalogat drept monument, municipalitatea nu poate interveni fără aviz special semnat Direcția pentru Culte, Cultură și Patrimoniu.

„Deocamdată nu s-a întâmplat nimic, dar presupun că s-au iniția procedurile, fiind monument nu se poate interveni pur și simplu pentru a se repara ci trebuie obținute toate avizele de rigoare pentru monumente, nu am urmărit personal dar cred că suntem pe procedură. Anul acesta ar trebui să se renoveze . Lucrarea nu e de mare anvergură, dar fiind monument trebuie să se obțină avizele, e o procedură mai complicată.”

Până atunci unul dintre cele mai frumoase poduri din Timișoara, construit în 1909 de inginerul Gyözö Mihailich după un concept inedit la acea vreme în Europa, suferă de pe urma nepăsării autorităților, la fel ca multe alte clădiri simbol ale capitalei Banatului.

Cercetările Vocea Timișului pe acest subiect continuă și vom reveni cu amănunte! 

Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore