Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Primăria promite una şi face alta. „Serbările Timişoreana”, închid traficul la stadionul Dan Păltinişanu. Locuitorii din zonă, iritaţi din nou! FOTO

- Advertisement -

Pe 11 martie 2014, municipalitatea, prin gura primarului Nicolae Robu, anunţa cu surle şi trâmbiţe că „Cetățenii care locuiesc acolo (în zona stadionului Dan Păltinişanu- n.r.) îşi doresc să nu mai aibă parte de atâtea evenimente pe platoul Stadionului, nu se pot odihni în perioadele evenimentelor care au loc acolo, festivaluri, spectacole, concerte etc. Drept urmare ne dorim să mutăm locul de distracţii la Pădurea Verde şi vom pune în valoare aceasta zonă mult mai bine decât am făcut-o până acum. Este o zonă accesibila şi cu mai puţină populaţie decât la stadion. Astfel, din acest an, Festivalul Berii şi Festivalul Vinului se vor desfăşura acolo, probabil pe acel teren de lângă Monumentul Rezistenţei Anticomuniste”.

Ei bine, la faţa locului nu e chiar aşa! Începând de luni, 2 iunie 2014, de dimineaţă de la prima oră, platoul Stadionului a fost blocat total de garduri pentru ca în interiorul perimetrului alcătuit să se ridice aceleaşi tarabe, scena şi multe alte „accesorii” necesare unei noi ediţii ale Serbărilor Timişoreana.

„Au mai avut un an de contract, din câte ştiu eu. Asta e ultima ediţie care se ţine aici. Primăria a promis ceva, dar se pare că nu se pot ţine de cuvânt. E vorba despre un contract semnat acum cinci ani, cu aceeaşi durată, de aceea nu putea Primăria să mute fetivalul de aici, aşa, hodoronc-tronc!” ne-a explicat unul dintre cei însărcinaţi cu „lucrările” care au loc în zonă.

Autorităţiile locale au luat decizia de a muta festivalurile şi sărbătorile care se ţin în aer liber pe platoul de la Stadionul Dan Păltinişanu după ce locatarii din zonă au făcut numeroase sesizări că nu se pot odihni pe perioada evenimentelor ce se ţin în parcarea din faţa stadionului. Municipalitatea a decis să mute spaţiul de desfăşurare al evenimentelor la Pădurea Verde, întrucât spaţiul de acolo nu este foarte aproape de locuinţele oamenilor.

„Vă daţi seama că eu lucrez săptămâna asta de noapte, iar săptămâna viitoare de dimineaţă. Când mă voi odihni şi eu?” a spus, revoltat un cetăţean care locuieşte la câţiva metri de zona în care se vor desfăşura Festivalul Berii. „Se gândesc că noi, spre exemplu, avem copil mic. Are doar un an şi jumătate, el seara la ora 20:00 adoarme. Cum poate face asta timp de aproape două săptămâni, în condiţiile în care îştia muncesc aiai, taie, bat, fac gălăgie, dar asta nu-i nimic faţă de ce va fi când încep spectacolele. Ne-am săturat! Anul trecut un toboşar, sau cum se numeşte cel care bate în tobe, a făcut repetiţii seara între ora 22:00 şi 23:00, chiar în ziua de dinaintea începerii Festivalului. Nu vreţi să ştiţi cum am reuşit să ne descurcăm cu copilul. Am plecat cu el la socrii mei, să se poată linişti” ne-a povestit o tânără care locuieşte într-un alt bloc de pe „marginea” Serbărilor Timişoreana.

Pentru ca „meniul” să fie complet, Primăria Timişoara a anunţat abia astăzi, în jurul orelor 17:00 închiderea traficului pe acest platou.

„Trafic închis în zona Stadion
În perioada 6 – 15 iunie 2014, la Stadionul “Dan Păltinişanu”, se va desfăşura evenimentul Serbările Timişoreana.
Pentru ca acesta să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă, închiderea traficului rutier pe platoul din faţa stadionului se va face după următorul program:
– în perioada 2 – 5 iunie pentru amplasarea scenei, montarea corturilor, umbrelelor etc.
– în perioada 6 – 15 iunie pentru desfăşurarea evenimentului
– în data de 16 iunie vor avea loc lucrările necesare eliberării platoului.
Vă mulţumim pentru înţelegere!” a anunţat Direcţia Comunicare din cadrul Primăriei Timişoara.

Programul Serbărilor Timişoreana 2014 poate fi descărcat mai jos.

[dg]

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore