Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăProiect de lege împotriva secuilor. 5 ani de închisoare pentru afișare de...

Proiect de lege împotriva secuilor. 5 ani de închisoare pentru afișare de simboluri secesioniste

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Deputatul PSD Bogdan Diaconu dorește să interzică autonomia teriotorială, cât și orice formă de secesionism. Astfel, deși Constituția României prevede că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile, social-democratul a compus un proiect de lege care efectiv interzice cetățenilor români dreptul de a cere autonomie sub formă de mitinguri, manifestații publice, dezbateri, inițiative politice sau civice. Diaconu a declarat că inițiativa sa are ca scop pregătirea unui instrument legislativ adecvat statului român în fața provocărilor la adresa suveranității naționale.

„Prezenta propunere legislativă privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricărei forme de secesionism are ca obiectiv pregătirea statului român, printr-un instrument legislativ adecvat, în fața provocărilor la adresa suveranității naționale și a integrității sale teritoriale într-un context geopolitic extrem de tensionat, în prezența unor factori de risc la adresa României”, a explicat pesedistul.

Proiectul de lege are 2 articole. Primul propune interzicerea de mitinguri, cât și afișarea de steaguri și simboluri prin care este susținută autonomia teritorială sau orice fel de secesionism.

Art.1 (1) Este interzis orice fel de demers sub formă de mitinguri, manifestații publice, dezbateri, inițiative politice sau civice prin care este susținută autonomia teritorială sau orice fel de secesionism. (2) Este interzisă afișarea de steaguri, simboluri, însemne, pancarte, bannere sau afișe, indiferent de împrejurare și circumstanțe, prin care este susținută autonomia teritorială sau orice fel de secesionism.

Al doilea articol se referă la pedeapsa încălcării articolului sus menționat și obligă eventualii „infractori” la o pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

„Precedentul anexării Provinciei Crimeea și al separatismului bazat pe pretextul unei minorități aflate pe teritoriul altui stat a dat apă la moară tuturor secesioniștilor din Europa. România se confrunta deja cu acest pericol din cauza extremismului maghiar netratat corespunzător și susținut cu bani și cu influență politică de la Budapesta. Mai nou, premierul Ungariei și-a făcut o politică externă oficială din a susține autonomia teritorială a maghiarilor din afara țării sale, luându-și ca aliați în acest sens partidele și mișcările maghiare din țările pe care le vizeazăa mai declarat Bogdan Diaconu.

sursa foto:realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Partidul lui Liviu Dragnea nu va avea nicio priză feroce la bănățeni, atâta timp cât vinde pielea ursului din pădure

Adevărul e că nici celelalte partide tradiționale, gen PSD și PNL, nu o duc...

PSD, împotriva inițiativei conducerii Spitalului Municipal de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere la locul de muncă

Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de...

Reevaluare tovărășească! Cum a ajuns PSD de la ”dușman” la ”adversar”, după trântirea moțiunii de cenzură

De departe, în ultimele două luni, cea mai mare activistă politică, atât în războiul...