Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Proiect de lege împotriva secuilor. 5 ani de închisoare pentru afișare de simboluri secesioniste

- Advertisement -

Deputatul PSD Bogdan Diaconu dorește să interzică autonomia teriotorială, cât și orice formă de secesionism. Astfel, deși Constituția României prevede că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile, social-democratul a compus un proiect de lege care efectiv interzice cetățenilor români dreptul de a cere autonomie sub formă de mitinguri, manifestații publice, dezbateri, inițiative politice sau civice. Diaconu a declarat că inițiativa sa are ca scop pregătirea unui instrument legislativ adecvat statului român în fața provocărilor la adresa suveranității naționale.

„Prezenta propunere legislativă privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricărei forme de secesionism are ca obiectiv pregătirea statului român, printr-un instrument legislativ adecvat, în fața provocărilor la adresa suveranității naționale și a integrității sale teritoriale într-un context geopolitic extrem de tensionat, în prezența unor factori de risc la adresa României”, a explicat pesedistul.

Proiectul de lege are 2 articole. Primul propune interzicerea de mitinguri, cât și afișarea de steaguri și simboluri prin care este susținută autonomia teritorială sau orice fel de secesionism.

Art.1 (1) Este interzis orice fel de demers sub formă de mitinguri, manifestații publice, dezbateri, inițiative politice sau civice prin care este susținută autonomia teritorială sau orice fel de secesionism. (2) Este interzisă afișarea de steaguri, simboluri, însemne, pancarte, bannere sau afișe, indiferent de împrejurare și circumstanțe, prin care este susținută autonomia teritorială sau orice fel de secesionism.

Al doilea articol se referă la pedeapsa încălcării articolului sus menționat și obligă eventualii „infractori” la o pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

„Precedentul anexării Provinciei Crimeea și al separatismului bazat pe pretextul unei minorități aflate pe teritoriul altui stat a dat apă la moară tuturor secesioniștilor din Europa. România se confrunta deja cu acest pericol din cauza extremismului maghiar netratat corespunzător și susținut cu bani și cu influență politică de la Budapesta. Mai nou, premierul Ungariei și-a făcut o politică externă oficială din a susține autonomia teritorială a maghiarilor din afara țării sale, luându-și ca aliați în acest sens partidele și mișcările maghiare din țările pe care le vizeazăa mai declarat Bogdan Diaconu.

sursa foto:realitatea.net

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore