Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timişoara s-a umplut de HOŢI DIN MAGAZINE! Vezi ce RECOMANDĂ poliţiştii

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

În ultima zi a lunii mai, oamenii legii din cadrul Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi despre faptul că, întru-un supermarket din raza lor de acţiune, a fost reţinut un bărbat bănuit că ar fi sustras mai multe bunuri din interior. La faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe bărbatul în vârstă de 41 de ani, din Timişoara, care fusese reţinut de agenţii de pază ai societăţii comerciale, după ce ar fi trecut de casa de marcat, având asupra sa mai multe produse alimentare şi nealimentare neachitate, în valoare de 4.000 de lei(!).

A doua zi, mai precis pe 1 iunie, aceeaşi poliţişti de la Secţia 5 au fost sesizaţi despre faptul că agenţii de pază ai unui supermarket au reţinut un alt bărbat, bănuit că ar fi sustras mai multe bunuri din interior. Tânărul suspect are doar 29 de ani şi este din localitatea Praid, judeţul Harghita. Acesta ar fi trecut de casa de marcat având asupra sa bunuri electronice neachitate, în valoare de 200 de lei.

Câteva ore mai târziu, oamenii legii de la aceeaşi Secţie de Poliţie au fost sesizaţi despre faptul că, în acelaşi supermarket, a fost reţinută şi o femeie bănuită de aceleaşi „îndeletniciri”. Poliţiştii au identificat-o pe respectiva femeie, în vârstă de 55 de ani, din Timişoara, care fusese reţinută de agenţii de pază ai societăţii comerciale, după ce ar fi trecut de casa de marcat, având asupra sa bunuri în valoare de 130 de lei.

În toate cazurile, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:
• Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil;
• Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..
• Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase.
• Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.
• Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.
• Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.
• Depuneţi zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului.

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore