S-au reluat protestele împotriva guvernului Grindeanu, la Timișoara. Ce au cerut cei peste 2.500 de participanți

- Advertisement -
Reîncep protestele împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu, la Timișoara. Adunarea s-a dat astăzi, de la ora 19, în Piața Victoriei.

„Bucureștenii ne-au rechemat în stradă! Dacă aveți convingerea că lupta noastră trebuie să continue, atunci confirmați participarea la eveniment și ajutați la popularizarea lui prin redistribuiri, a scris Cristi Brâncovan pe Facebook. Protestele organizate de Brâncovan au suspendate de marți până astăzi, însă mai mulți timișoreni au ieșit în stradă și zilele trecute, pentru a cere guvernului Grindeanu să demisioneze.

Mișcările de stradă au început după ce guvernul PSD a adoptat OUG 13 de schimbare a Codului Penal. Cu toate că actul a fost abrogat duminică, în acea seară, zeci de mii de timişoreni au scandat în stradă „abrogaţi şi plecaţi”. În continuare timişorenii cer demisia executivului Grindeanu, pe motiv că nu mai poate fi creditat cu încredere. La ora 20 circa 2.000 de oameni s-au strans in piaţă.

Protestul este unul pasnic, oamenii cantă, dansează şi din cand în cand huiduie cerând demisia guvernului Grindeanu. Organizatorii manifestaţiei au planificat şi un mars pe traseul: Piaţa Victoriei – Podul Michelangelo- Bulevardul Vasile Pârvan – Universitatea Politehnica – Catedrala Mitropolitană. Marşul a decurs fără incidente, iar după ora 21 numărul protestatarilor a ajuns la circa 2.500.

Următorul protest a fost programat pentru mâine, la ora 19, atunci când adunarea se va da în Piaţa Victoriei. De meţionat este faptul că plecarea nu se va mai face din cartiere la ora 18, urmând ca piaţa să rămână unicul punct de întâlnire. La finalul protestului oamenii au fost anunţaţi că Timişoara a avut cea mai bună mobilizare după Bucureşti.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare