Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăUDMR rămâne în coaliția de guvernare. Kelemen Hunor se retrage din Guvern

UDMR rămâne în coaliția de guvernare. Kelemen Hunor se retrage din Guvern

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Părerile erau împărțite, dar până la urmă am ajuns la concluzia că UDMR rămâne în coaliția de guvernare și eu o să mă retrag în zilele următoare, o să-mi dau demisia din funcția de ministru al Culturii și din cea de vicepremier, deoarece nu pot să fac parte și din Guvern, și să fiu parte a procesului din partea inițiatorilor”, a declarat Kelemen Hunor la finalul ședinței de vineri a Consiliului Permanent al UDMR.

Președintele UDMR a lăsat să se înțeleagă că varianta adoptată de Biroul Permanent al Uniunii a fost discutată în prealabil cu premierul Victor Ponta, pe care l-a sunat imediat după decizia de vineri, scrie Agerpres. ”Am discutat miercuri cu premierul, dar am așteptat ședința noastră de azi, nu am făcut publică această soluție, pentru că trebuia să așteptăm și discuția noastră. Nu era necesară nicio aprobare în ce privește soluția de compromis. Eu am prezentat care ar fi soluția de compromis, toată lumea a zis că în aceste condiții putem să găsim o soluție pe care am prezentat-o, soluția rămânerii noastre la guvernare și retragerea mea din funcțiile de ministru și vicepremier” a explicat Hunor.

Acesta a mai precizat că funcțiile pe care le deține în actualul cabinet, cea de vicepremier și ministru al Culturii rămân la UDMR, iar persoana care le va ocupa va fi desemnată după momentul demisiei sale. ”Nu se știe cine va fi propus, dar va fi din UDMR. Nu trebuie să punem căruța în fața boilor”, a punctat Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare