UDMR rămâne în coaliția de guvernare. Kelemen Hunor se retrage din Guvern

- Advertisement -

”Părerile erau împărțite, dar până la urmă am ajuns la concluzia că UDMR rămâne în coaliția de guvernare și eu o să mă retrag în zilele următoare, o să-mi dau demisia din funcția de ministru al Culturii și din cea de vicepremier, deoarece nu pot să fac parte și din Guvern, și să fiu parte a procesului din partea inițiatorilor”, a declarat Kelemen Hunor la finalul ședinței de vineri a Consiliului Permanent al UDMR.

Președintele UDMR a lăsat să se înțeleagă că varianta adoptată de Biroul Permanent al Uniunii a fost discutată în prealabil cu premierul Victor Ponta, pe care l-a sunat imediat după decizia de vineri, scrie Agerpres. ”Am discutat miercuri cu premierul, dar am așteptat ședința noastră de azi, nu am făcut publică această soluție, pentru că trebuia să așteptăm și discuția noastră. Nu era necesară nicio aprobare în ce privește soluția de compromis. Eu am prezentat care ar fi soluția de compromis, toată lumea a zis că în aceste condiții putem să găsim o soluție pe care am prezentat-o, soluția rămânerii noastre la guvernare și retragerea mea din funcțiile de ministru și vicepremier” a explicat Hunor.

Acesta a mai precizat că funcțiile pe care le deține în actualul cabinet, cea de vicepremier și ministru al Culturii rămân la UDMR, iar persoana care le va ocupa va fi desemnată după momentul demisiei sale. ”Nu se știe cine va fi propus, dar va fi din UDMR. Nu trebuie să punem căruța în fața boilor”, a punctat Hunor.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de...

Culmea! Premierul Viorica Dancila transmite un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Nationale

Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a transmis un...

Mihaela Triculescu, noul presedinte al ANAF. Ce o recomanda?

Premierul României, Viorica Dăncilă, a semnat astăzi Decizia de...

Un deputat PNL Timis si-a luat consilier un pesedist cu state vechi

Un deputat PNL Timiş şi-a luat consilier un fost...

Din aceeași categorie

Categorii Populare