Politistii din Timis, campanie pentru prevenirea furturilor din autoturisme. Ce sfaturi ne dau

Campanie de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de precauție pe care trebuie să le ia pentru a evita să cadă pradă hoților care fură din autoturisme. Polițiștii din Timiș au împărțit 500 de fluturași și au discutat cu cetățenii din Timișoara, pe parcursul a trei zile, timp în care șoferii au putut afla chiar de la oamenii legii cum se pot feri de hoți. Mai jos puteți citi recomandările făcute de oamenii legii posesorilor de autoturisme.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, polițiștii vă recomandă:

~ Pe timpul nopţii, căutaţi să parcaţi maşina în locuri special amenajate, bine iluminate şi eventual supravegheate de camere video! Hoţii vor fi cu siguranţă descurajaţi.
~ Verificaţi întotdeauna dacă aţi închis bine toate geamurile şi portierele când părăsiţi autoturismul, chiar dacă parcaţi în faţa blocului sau sunteţi în parcarea amenajată a unui hypermarket! Un geam lăsat întredeschis vă poate anula toate celelalte precauţii folosite.
~ Nu lăsaţi niciodată cheile în contact chiar dacă intenţionaţi să lipsiţi doar pentru câteva minute!
~ În timpul deplasării, nu aşezaţi la vedere pe scaunul din dreapta sau pe bancheta din spate, poşete, borsete sau laptop-uri! Riscaţi ca la semafor, hoţii să vă spargă geamul lateral şi să vi le fure. Bunurile se vor ţine sub scaun/banchetă, unde nu pot fi văzute cu uşurinţă. Pentru siguranţa dumneavoastră, în timpul deplasării, păstraţi uşile încuiate!
~ Nu lăsaţi pe timpul nopţii, la vedere, pe banchete, obiecte de valoare (poşete, borsete, GPS-uri, detectoare radar, CD-player auto, laptop-uri)! Acestea pur şi simplu vor invita hoţii să vă spargă maşina.
~ Evitaţi să păstraţi în torpedoul maşinii actele de identitate, de firmă, permisul de conducere, cartea de identitate a maşinii, asigurarea, cărţi de credit sau orice alte acte!
~ Dotaţi-vă autoturismul cu un sistem de alarmă! Îşi va dovedi mereu eficienţa.
~ Inscripţionarea numărului de înmatriculare al autoturismului pe obiecte ușor demontabile (casetofoane, genţi, oglinzi, etc.) dă posibilitatea identificării şi recuperării bunurilor sustrase.
~ Asigurarea autoturismului la o societate de profil poate acoperi pagubele dumneavoastră în caz de avariere, distrugere sau furt.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img