Migranti[

Avertizare dură din partea poliţiei germane. Conform site-urilor infomigrants.net şi ungar hirado.hu, Timişoara a devenit oraşul preferat de traficanţii de migranţi pentru transbordarea ilegală a celor care fug din ţările afectate de războaie sau terorişti înspre Germania.

„Timişoara joacă un rol central ca punct de interes pentru organizaţiile de trafic ilegal de persoane din Balcani”, a declarat poliţia federală germană pentru Welt am Sonntag, arată unul din portalurile menţionate mai sus. Constatările poliţiştilor germani vin în contextul în care fluxul de migranţi a rămas acelaşi chiar dacă graniţele dinspre Turcia au fost închise. Aceiaşi poliţişti susţin că migranţii sunt transportaţi cu camioanele prin Timişoara, fiind duşi de aici în Ungaria şi ma apoi înspre Austria şi Germania. În cele mai multe cazuri, camioanele folosite pentru transportul migranţilor sunt dotate cu planşee false, unde migranţii sunt ascunşi, deşi riscă în orice moment să moară din cauza lipsei de aer. De altfel, trecerea graniţelor cu ajutorul traficanţilor de migranţi nu este deloc ieftină. Poliţiştii germani estimează că un migrant scoate din buzunar circa 5.500 de euro în drumul spre Germania.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.