Polițiștii încearcă să prevină furturile din locuințele din Timișoara

- Advertisement -

Polițiștii timișoreni au derulat o nouă campanie cu scopul de a preveni furturile din locuințe. Oamenii legii le-au atras atenția locuitorilor orașului asupra pericolului și le-au spus ce măsuri să ia pentru a evita să devină victime.

„În perioada 27 – 28 iulie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00, poliţiştii din cadrul Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul secţiilor urbane 1 şi 2, au desfăşurat activităţi de prevenire a furturilor din locuinţă, pe raza de competenţă a secţiilor de poliţie mai sus menţionate. Poliţiştii au purtat discuţii cu cetăţenii în scopul informării acestora cu privire la modurile de operare folosite de infractori şi importanţa adoptării unor măsuri de siguranţă ce stau la îndemâna tuturor”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

În cadrul campaniei, polițiștii au distribuit materiale informativ-preventive, în scopul însuşirii măsurilor ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni.

Oamenii legii au mai multe recomandări pentru timișoreni:

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţii sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziţionat!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care ai încredere, care pot să vină zilnic să-ţi ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!

Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţii în casă bunuri de valoare!

Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate!

Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=Cke2TeUYyUw&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare