Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPompierii militari au acţionat şi ieri pentru evaucarea apei din subsolurile inundate...

Pompierii militari au acţionat şi ieri pentru evaucarea apei din subsolurile inundate de ploile abundente din Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Dacă în cursul nopţii de 14 spre 15 mai s-a intervenit în aproximativ 60 situaţii de urgenţă provocate de inundaţii, în cursul zilei de ieri s-au înregistrat 22 de astfel de solicitări. În total, peste 100 de pompieri militari au intervenit în forţă cu utilaje şi materiale pentru a se reintra în starea de normalitate.

Aşa cum am fost informaţi de către ISU Banat încă de ieri, cele mai afectate zone au fost partea de nord şi de est a Timişoarei, precum şi zona centrului istoric, unde au fost înregistrate cele mai multe subsoluri inundate. Pompierii au intervenit cu motopompele pentru a face practicabile viaductulele Popa Şapcă, Gheorghe Lazar şi Jiul, au evacuat apa de pe 14 drumuri inundate, din subsolurile unor spitale, centre comerciale, gradiniţe şi locuinţe ale timişorenilor.

Tot în cursul zilei de ieri acţiunile pompierilor au continuat, probleme fiind semnalate şi în apropiere de municipiul Timişoara, în localităţile Dumbrăviţa şi Utvin. Avertizarea de fenomene meteo periculoase s-a încheiat, însă rămâne de văzut dacă situaţia se va stabiliza pentru a ajunge la normalitate, întrucât şi astăzi, vineri, vremea este închisă, cerul acoperit şi există încă posibilităţi de precipitaţii.

foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare