Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCod portocaliu de VIJELIE, in judetul Timis

Cod portocaliu de VIJELIE, in judetul Timis

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă cu puțin timp, un cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, valabil pentru mai multe județe din Vestul României, printre care se regăsește și județul Timiș.

ANM anunță că în intervalul orar 15:00 – 21:00, luni, 9 septembrie 2019, zona de vest a țării va fi sub cod portocaliu de fenomene periculoase, mai exact intensificări puternice ale vântului. ”În intervalul menționat, în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului, care va atinge, la ragale, peste 80-90 km/h și vijelii. Trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin”, anunți reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

De asemenea, zone importante din vestul țării vo avea parte de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și se află sub cod galben. Astfel, în intervalul de valabilitate: 9 septembrie, ora 11:00 – 10 septembrie, ora 03:00, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Rafalele vântului vor depăși 60-75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare