Poşta Română economiseşte peste jumătate de milion de euro, cumpărând energie de pe piaţa liberă

- Advertisement -

Procedura de achiziţie a energiei electrice de pe piaţa liberă, necesară alimentării unui număr de 1.708 locuri de consum, a fost demarată la finalul lunii noiembrie 2014. Valoarea iniţială a contractului de achiziţie, de 8,27 milioane de lei (1,85 milioane de euro), a fost estimată pe baza consumului anterior al Poştei Române. Până la finalul acestui an, Poşta Română a beneficiat de contracte reglementate de energie electrică, pe perioadă nedeterminată.

”Marele merit al acestui contract este faptul că, faţă de preţul avansat, am obţinut o reducere de 25% pe segmentul negociabil. Asta în condiţiile în care mai mult de jumătate din preţ este, în continuare, reglementat şi reprezintă costuri fixe, de sistem, care nu sunt negociabile”, a declarat Alexandru Claudiu Moise, Manager Energetic – Compania Naţională Poşta Română.

Oferta declarată câştigătoare a contractului de achiziţie publică, având ca obiect „Energie electrică”, este cea depusă de Electrica Furnizare, cu o propunere financiară de 164,08 lei/MWh, fără TVA, respectiv suma totală de 5,73 milioane de lei fără TVA. La toate aceste sume se adaugă costurile cu acciza, certificatele verzi şi contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă, acestea fiind evidenţiate separat pe factură.

“Piaţa liberă de energie este o realizare esenţială, care ne-a permis să nu rămânem un consumator captiv şi să profităm de avantajele negocierii. Poşta Română va aborda şi în 2015 o strategie bazată pe eficienţa cheltuielilor. Cu cât mai multe companii vor accesa această piaţă liberă a energiei, cu atât aceasta se va dezvolta mai mult, aşa cum este firesc într-o economie de piaţă cu preţuri competitive”, a declarat Alexandru Petrescu, Directorul General al Poştei Române.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Posta Romana a distribuit toate pensiile aferente lunii ianuarie, în Timiș

Compania Naţională Poşta Română a finalizat, cu trei zile...

Posta Romana linisteste pensionarii: Pensiile vin intre 10 si 20 ianuarie 2020

Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună,...

Sfaturi practice: Cum poti reduce costurile la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Becurile economice sau cu LED pot aduce economii anuale...

Posta Romana extinde monitorizarea de tip ”Track&Trace” a trimiterilor interne de colete

Compania Naţională Poşta Română introduce monitorizarea în sistem Track&Trace...

Oficiile Postei Romane, inchise timp de trei zile, in judetul Timis si nu numai

Compania Naţională Poşta Română a anunțat că în zilele...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img