Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăPrefectul Eugen Dogariu susține că ”mișcările” de la Nițchidorf sunt legale. De...

Prefectul Eugen Dogariu susține că ”mișcările” de la Nițchidorf sunt legale. De ce pregătește un control la Primărie

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Comuna timișeană Nițchidorf a rămas, încă de acum o săptămână, fără viceprimar. Totul s-a petrecut după ce consilierii locali l-au demis pe viceprimarul Dănuț Drăghici (PSD) din funcția pe care o deține de mai bine de șase ani (un mandat și jumătate) în cadrul Primăriei, urmând ca astăzi să propună, și foarte posibil să numească, un ”analfabet penal”, așa cum l-a catalogat chiar Drăghici pe Costică Dima (UNPR), cel care are toate șansele să fie instalat în funcția de ”vice”.

Pe fir a intrat și Prefectura, acolo unde Drăghici s-a ”plâns” că în ședința în care el a fost demis și nu doar atunci, consilierii locali recurg la diferite ilegalități. ”Dacă ne referim la schimbarea viceprimarului, am vorbit cu colegii mei și s-a respectat procedura legală. S-a făcut referat, nu știu ce scrie în el, e adevărat, dar fostul viceprimar mi-a arătat referatul și spune că tot ce scrie în el sunt minciuni, însă nu pot eu să-mi dau seama dacă e așa sau nu. Din punct de vedere procedural consilierii au respectat procedura legală. Au întocmit referat, a fost pus pe ordinea de zi, s-a făcut vot secret, deci totul a fost respectat” a declarat pentru Vocea Timișului, prefectul Eugen Dogariu.

Reprezentantul Guvernului în județ cunoaște mai multe aspecte ale situației din Nițchidorf, motiv pentru care a decis ca la ședința de astăzi să trimită un reprezentant al instituției pe care o conduce, pentru a asista la investirea noului viceprimar. ”Știu că sunt probleme, există procese! Sunt probleme legate de fondul funciar, de locuințe sociale. Eu am dat aceste materiale colegilor mei și în funcție de constatările pe care le fac ei vom face un control mai mare acolo. Azi e ședință pentru numirea noului viceprimar, iar primarul de acolo ne-a solicitat să trimitem un om din partea Seviciului Contencios și va merge cineva, vom trimite un om. I-am semnat și delegația și va merge la ședință” a adăugat Dogariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sorin Grindeanu: Am votat pentru cel mai bun program de guvernare, pentru o echipă de oameni tineri și competenți

Sorin Grindeanu, împreună cu echipa PSD Timiş, s-au întrunit la Liceul „J.L. Calderon”, în...

Candidații PSD pentru alegerile parlamentare au luat startul campaniei electorale

Candidații PSD pentru alegerile parlamentare au luat startul campaniei electorale. Startul campaniei electorale a găsit...

(P) Eugen Dogariu: Nimeni nu are dreptul să îi numească pomanagii pe români

Domnule Dogariu, în ultimele zile au existat discuții aprinse pe un subiect sensibil: creșterea...