Aproape o tonă de legume și fructe confiscate de polițiștii din Timișoara. Ce prejudiciu au creat firmele verificate VIDEO

0
711

Miercuri, 17 decembrie 2014, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., peste 40 de poliţişti timişeni au efectuat o razie pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu legume şi fructe, pe raza municipiului Timişoara. Acţiunea a vizat monitorizarea transporturilor cu aceste categorii de produse şi identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin operaţiuni de achiziţie intracomunitară sau import fără evidenţierea activităţilor comerciale.

Oamenii legii au controlat 37 de agenţi economici, unuia dintre ei fiindu-i întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 23.000 de lei. Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale pentru acte de comerţ ilicit, în valoare de 33.000 de lei, iar poliţiştii au indisponibilizat aproape 900 de kilograme de legume şi fructe, expuse spre vânzare, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, în valoare de aproape 4.000 de lei.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul planului de măsuri ”Sărbători de iarnă 2014”, dispuse de şeful Poliţiei Române, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, sub toate formele în care s-ar putea produce în această perioadă.

Spune-ţi opinia civilizat!