Nu mai puțin de 61 de sancțiuni contravenționale, în valoarea totală de peste 12.000 de lei, au fost acordate în cursul zilei de ieri de polițiștii lugojeni, într-o acțiune care a avut ca scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor. La acțiune au participat mai multe efective a poliție de ordine publică, a poliției rutiere și cei de la investigații criminale.

Au fost controlate opt unități comerciale și legitimate peste 260 de persoane, iar alte 178 de autovehicule au fost verificate în baza de date. În urma acestor controale, oamenii legii au constatat patru infracțiuni și au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale împotriva unor fapte de încălcare a normelor de conviețuire sociale, a ordinii și liniștii publice, împotriva activităților comerciale ilicite, dar și pentru nerespectarea normelor rutiere.

Oamenii legii au depistat un bărbat de 28 de ani care încerca să vândă încălțăminte originale fără acordul titularului, fiind confiscate 12 perechi de pantofi sport. De asemenea, un alt tânăr, de 24 de ani, a fost depistat la volanul unui autoturism fără a avea carnet de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Ambii s-au ales cu dosar penal.

Pe lângă valoarea totală de peste 12.000 de lei a sancțiunilor, au mai fost reținute în vederea suspendării patru permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.