Grup specializat în evaziune fiscală și tăieri ilegale de lemn a fost destructurat de procurorii DIICOT

- Advertisement -

Procurorii DIICOT – Strucutura Centrală au efectuat ieri 44 de percheziții la mai multe domicilii de pe raza județelor Brașov, Argeș, și Gorj, care au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, tăieri ilegale și sustragere de masă lemnoasă. Din câte se pare, acel grup infracțional a fost coordonat de o persoană din Brașov cu dublă cetățenie, română și turcă, și de fiul său.

Grupul cercetat este format din mai mulți membrii ai familiei suspectului, etnici turci, dar și din cetățeni români. În urma investigațiilor s-a stabilit că organizația infracțională a beneficiat de protecție din partea unor funcționari publici ce aveau ca atribuții executarea unor acțiuni de control financiar-fiscal sau de altă natură.

Pentru a avea acces la masă lemnoasă de bună calitate, cu sprijinul unor funcționari silvici sau din administrația publică locală, membrii grupului au deturnat licitațiile publice, iar unele societăți comerciale participante la licitații, ai căror administratori nu s-au raliat grupării, au fost îndepărtate prin diverse metode, inclusiv constrângere și corupere.

Mai mult, o persoană cu funcție de conducere în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov a asigurat în mod cointeresat membrilor grupului consultanță în afara cadrului oficial și sprijin cu ocazia controalelor specifice ale organelor fiscale din Brașov.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Un bărbat de 73 de ani acuzat de pornografie infantilă, reținut de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinți au reținut pentru...

Peste șase kilograme de cannabis descoperite de procurorii DIICOT, înainte de a fi livrate în Belgia

Procurorii DIICOT au descoperit o cantitate mare de droguri, după...

Din aceeași categorie

Categorii Populare