Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Grup specializat în evaziune fiscală și tăieri ilegale de lemn a fost destructurat de procurorii DIICOT

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Procurorii DIICOT – Strucutura Centrală au efectuat ieri 44 de percheziții la mai multe domicilii de pe raza județelor Brașov, Argeș, și Gorj, care au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, tăieri ilegale și sustragere de masă lemnoasă. Din câte se pare, acel grup infracțional a fost coordonat de o persoană din Brașov cu dublă cetățenie, română și turcă, și de fiul său.

Grupul cercetat este format din mai mulți membrii ai familiei suspectului, etnici turci, dar și din cetățeni români. În urma investigațiilor s-a stabilit că organizația infracțională a beneficiat de protecție din partea unor funcționari publici ce aveau ca atribuții executarea unor acțiuni de control financiar-fiscal sau de altă natură.

Pentru a avea acces la masă lemnoasă de bună calitate, cu sprijinul unor funcționari silvici sau din administrația publică locală, membrii grupului au deturnat licitațiile publice, iar unele societăți comerciale participante la licitații, ai căror administratori nu s-au raliat grupării, au fost îndepărtate prin diverse metode, inclusiv constrângere și corupere.

Mai mult, o persoană cu funcție de conducere în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov a asigurat în mod cointeresat membrilor grupului consultanță în afara cadrului oficial și sprijin cu ocazia controalelor specifice ale organelor fiscale din Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Un bărbat de 73 de ani acuzat de pornografie infantilă, reținut de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinți au reținut pentru 24 de ore un cetățean...

Rețea de trafic de persoane din Timișoara, DESTRUCTURATĂ de procurorii DIICOT

Opt persoane au fost duse la audieri în urma perchezițiilor din această dimineață a...

Percheziții în Timiș și alte 11 județe din România la persoane bănuite de spălare de bani și evaziune fiscală

Descindere masivă în această dimineață a polițiștilor aflați sub coordonarea Direcției de Investigare a...