Grup specializat în evaziune fiscală și tăieri ilegale de lemn a fost destructurat de procurorii DIICOT

Date:

Procurorii DIICOT – Strucutura Centrală au efectuat ieri 44 de percheziții la mai multe domicilii de pe raza județelor Brașov, Argeș, și Gorj, care au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, tăieri ilegale și sustragere de masă lemnoasă. Din câte se pare, acel grup infracțional a fost coordonat de o persoană din Brașov cu dublă cetățenie, română și turcă, și de fiul său.

Grupul cercetat este format din mai mulți membrii ai familiei suspectului, etnici turci, dar și din cetățeni români. În urma investigațiilor s-a stabilit că organizația infracțională a beneficiat de protecție din partea unor funcționari publici ce aveau ca atribuții executarea unor acțiuni de control financiar-fiscal sau de altă natură.

Pentru a avea acces la masă lemnoasă de bună calitate, cu sprijinul unor funcționari silvici sau din administrația publică locală, membrii grupului au deturnat licitațiile publice, iar unele societăți comerciale participante la licitații, ai căror administratori nu s-au raliat grupării, au fost îndepărtate prin diverse metode, inclusiv constrângere și corupere.

Mai mult, o persoană cu funcție de conducere în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov a asigurat în mod cointeresat membrilor grupului consultanță în afara cadrului oficial și sprijin cu ocazia controalelor specifice ale organelor fiscale din Brașov.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare