Poliţiştii lugojeni au dat năvală, din nou, în şcoli… în scopuri preventive

- Advertisement -

Joi, 24 octombrie 2013, oamenii legii din municipiul Lugoj, sub coordonarea unui ofiţer din cadrul Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, s-au deplasat la Colegiul Valeriu Branişte din oraşul de pe Timiş, unde au desfăşurat activităţi de prevenire în vederea creşterii gradului de siguranţă a elevilor.

Poliţiştii au dezbătut împreună cu elevii diferite subiecte, aceştia fiind sfătuiţi cu privire la modalităţile ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni sau pentru a nu urma calea delicvenţei juvenile. Elevilor le-a fost prezentat materialul video „TU ALEGI, CHEIA ESTE LA TINE!”, o paralelă între comportamente extreme.

Cu această ocazie au fost efectuate controale în localurile, barurile şi internet-cafe-urile situate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi nu numai, pentru a preveni şi combate absenteismului şcolar, în vederea depistării elevilor care lipsesc de la cursuri.

Reprezentanţii legii au depistat 22 de elevi, liceeni sau din cadrul şcolilor gimnaziale, care absentau de la cursuri. Toţi elevii au fost identificaţi, urmând a fi informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş pentru a lua măsurile necesare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img