Card-cititor-de-card-de-sanatate

Poliţiştii lugojeni sunt în alertă de câteva zile, după ce numărul înşelăciunilor e început, din nou, să crească. Hoţii apelează la modalităţi ”noi” de înşelăciune, metoda ”accidentul” fiind, cea mai în vogă, însă aceasta pare să piardă teren. Poliţiştii recomandă cetățenilor să-și păstreze calmul şi să nu acţioneze după cum sunt instruiți de cei care încearcă să-i convingă să le trimită sau înmâneze bani.

Noua metodă care a intrat recent în peisajul infracţional din Lugoj, făcând deja o primă victimă, este cea care ”se folosește” de noile carduri de sănătate. Aceasta funcţionează asemănător cu metoda ”accidentul”, doar că infractorii renunţă la intervenţia telefonică, abordând persoanele într-un mod direct. ”Persoane necunoscute se prezintă la uşa victimei şi solicită diverse sume de bani pentru deblocarea cardului de sănătate. Îi sfătuim să nu se lase înşelaţi şi să nu le dea nici cardul şi nici sumele de bani la acei necunoscuţi. Ba mai mult, îi rugăm să apeleze la 112”, a explicat Iosif Ciulonescu din cadrul Poliţiei Lugoj, pentru Cetățeanul.

În ultimele săptămâni, la Lugoj au fost înregistrate trei cazuri de înşelăciune prin metoda ”accidentul”. Cea mai mare sumă de bani obținută de hoţi prin procedeul deja cunoscut la nivel naţional este de 7.000 de euro, sumă de care a fost deposedată mama politicianului Ioan Ambruş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here