Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timișenii, preveniți de polițiști să nu le dea bani străinilor. Cum funcționează metoda Accidentul

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timp de trei zile, polițiștii timișeni au străbătut localitățile din județ și au prevenit cetățenii în legătură cu metoda de înșelăciune accidentul. Oamenii legii le-au dat mai multe sfaturi timișenilor în speranța că aceștia nu vor cădea victime.

Bună ziua, sunt avocatul Popescu. Fiul dumneavoastră a fost implicat într-un accident de circulație. El este grav rănit și trebuie să plătiți urgent o sumă de bani pentru operație. Acesta este unul dintre textele pe care le folosesc cei care aplică metoda de înșelăciune accidentul. Variante sunt mai multe și toate au ca scop obținerea de bani de la persoane naive. Polițiștii timișeni au încercat să prevină astfel de fapte.

„În perioada 13-15 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, cu sprijinul celor din mediul rural, au desfăşurat activităţi de prevenire a înșelăciunilor prin metoda ACCIDENTUL, pe raza secțiilor rurale arondate Poliției Municipiului Timișoara. Astfel, poliţiştii s-au deplasat în localitățile Peciu Nou, Șag, Foeni, Parța, Sânnadrei, Cornești, Satchinez, Șandra, Biled, Becicherecu Mic, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Urseni, Albina, Sârbova, Drăgoești, Ficătari, Căpăt, unde au transmis cetăţenilor sfaturi practice privind adoptarea unei atitudini antiinfracţionale corecte şi modul în care trebuie să acţioneze în cazul în care sunt victime ale unor astfel de fapte”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Oamenii legii au postat afișe cu informații utile la avizierele instituțiilor sau vitrinele societăților comerciale, la care au acces cât mai multe persoane și au împărțit flyere cu sfaturi prin care timișenii se pot proteja.

„Cum procedează suspecţii?
Victima este aleasă, de cele mai multe ori, la întâmplare, prin apelarea unui post telefonic fix sau mobil. În cele mai multe cazuri, suspecţii folosesc un limbaj evoluat, comunicându-i potenţialei victime, folosindu-se de o falsă calitate, faptul că o rudă apropiată este victima unui accident de circulaţie sau este reţinută de organele de poliţie, solicitându-i acesteia sume de bani pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentului de circulaţie, ori pentru intervenţia medicală chirurgicală, în scopul salvării presupusei victime. Dacă primiţi un astfel de telefon, de la care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive nu daţi curs unei cereri de acest tip şi nu trimiteţi bani, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!”, explică reprezentanții IPJ Timiș.

Polițiștii au și câteva recomandări pentru timișeni:

„- Solicitaţi persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, urmând a suna la aceste instituţii pentru confirmare!

– Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Încercaţi să apelaţi imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul.

– Chiar dacă cel care sună ,,vă recomandă” să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că reprezentanţii Poliţiei sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere.

– Anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a primi sprijin de specialitate! În nici un caz nu acceptaţi o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un poliţist!”.

Este important de știut că despăgubirile în cazul unui accident nu se plătesc decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești sau prin societățile de asigurări. Victima unui accident rutier nu are nevoie de bani pentru a primi îngrijiri medicale, ci este transportată la secțiile de urgență ale spitalelor.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore