Iarna începe să își facă simțită prezența din ce în ce mai mult și în vestul țării, acolo unde temperaturile au scăzut vertiginos în ultimele zile. Intrarea oficială în cel mai friguros sezon al anului se va face însă peste mai bine de o lună, iar prefectul de Timiș, Eugen Dogariu, a asigurat că, cu unele excepții mici, Timișul este pregătit pentru iarna acestui an.

„În momentul de față suntem pregătiți pentru a asigura un mod normal de viață din punct de vedere economic cât și social în perioada iernii 2015-2016. Există câteva mici probleme pe care le vom rezolva în următoarele săptămâni, și aici este vorba că la nivelul drumurilor naționale suntem încă în procedură de licitație pentru a stabili care vor fi operatorii de deszăpezire. Există, în schimb, stocurile la nivelul direcției regionale de drumuri. Suntem în procedură de aprovizionare cu combustibil pentru asigurarea agentului termic, iar colegii de la Colterm ne-au asigurat că va exista stocul necesar. Și la aeroport vor fi toate condițiile îndeplinite, și mai așteptăm să vină câteva doze de vaccin antigripal. Suntem pregătiți”, a declarat Eugen Dogariu.

Întrebat dacă instituția prefectului are un rol activ în coordonarea altor instituții, prefectul a spus că: „Instituția prefectului este președintele comitetului pentru situații de urgență în interiorul căruia există și un comitet de pregătire a modului în care se intervine în situații de iarnă. Pe aceste segmente, instituția are un rol activ”.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.