Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimăria ar putea să amenajeze un parc tematic cu statuile comuniste din...

Primăria ar putea să amenajeze un parc tematic cu statuile comuniste din Timișoara. Vezi declarația lui Stoia

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Municipalitatea a reparat și curățat o parte din monumentele din oraș. Acțiunea a avut loc cu ocazia Zilei Eroilor, și a vizat și o parte din monumentele comuniste ale urbei, lăsate moștenire de regimul comunist. Printre ele se numără Monumentul Ostașului Român, din Parcul Central, Monumentul Eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, sau Monumentul închinat ostașilor iugoslavi.

Întrebat de jurnaliști dacă nu gruparea statuilor comuniste într-un parc tematic nu ar aduce un plus turistic orașului, viceprimarul Traian Stoia s-a arătat deschis la o asemenea inițiativă:

„Ideea mi se pare în regulă. La Arad o serie de monumente au fost grupate într-o piaţă, chiar dacă s-a produs o anumită vânzoleală. Dar trebuie discutat şi cu specialişti, și este necesară și o dezbatere publică şi finalmente chiar putem să ajungem la o concluzie acceptată de o mare majoritate, pentru că unanimitate nu putem avea. Şi monumentele ostaşilor societici căzuţi în război, aflate în Cimitirul Eroilor, sunt lucruri care aparţin trecutului nostru,  avem un anumit trecut pe care trebuie să ni-l asumăm şi să îl acceptăm”, a declarat Stoia.

În perioada imediat urmãtoare vor avea loc lucrãri de reabilitare ale monumentelor din Parcul Regina Maria – Statuia Reginei Maria și Bustul lui Traian Grozãvescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Piaţa Victoriei va fi reabilitată! Primăria Timişoara pregăteşte un concurs internațional de soluții pentru reamenajare

Primăria Timișoara va lansa un concurs internațional de soluții arhitecturale pentru amenajarea zonei Piața...

Colegiul Tehnic “Henri Coandă” devine prima școală cu clădiri smart din Timişoara! Două firme au depus oferte pentru realizarea proiectului tehnic

S-a încheiat termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru proiectarea reabilitării termice...

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” intră în şantier de anul viitor! Clădirea va fi complet reabilitată

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru reabilitarea Liceului Pedagogic "Carmen Sylva”. Lucrările vor începe...