Primăria ar putea să amenajeze un parc tematic cu statuile comuniste din Timișoara. Vezi declarația lui Stoia

Date:

Municipalitatea a reparat și curățat o parte din monumentele din oraș. Acțiunea a avut loc cu ocazia Zilei Eroilor, și a vizat și o parte din monumentele comuniste ale urbei, lăsate moștenire de regimul comunist. Printre ele se numără Monumentul Ostașului Român, din Parcul Central, Monumentul Eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, sau Monumentul închinat ostașilor iugoslavi.

Întrebat de jurnaliști dacă nu gruparea statuilor comuniste într-un parc tematic nu ar aduce un plus turistic orașului, viceprimarul Traian Stoia s-a arătat deschis la o asemenea inițiativă:

„Ideea mi se pare în regulă. La Arad o serie de monumente au fost grupate într-o piaţă, chiar dacă s-a produs o anumită vânzoleală. Dar trebuie discutat şi cu specialişti, și este necesară și o dezbatere publică şi finalmente chiar putem să ajungem la o concluzie acceptată de o mare majoritate, pentru că unanimitate nu putem avea. Şi monumentele ostaşilor societici căzuţi în război, aflate în Cimitirul Eroilor, sunt lucruri care aparţin trecutului nostru,  avem un anumit trecut pe care trebuie să ni-l asumăm şi să îl acceptăm”, a declarat Stoia.

În perioada imediat urmãtoare vor avea loc lucrãri de reabilitare ale monumentelor din Parcul Regina Maria – Statuia Reginei Maria și Bustul lui Traian Grozãvescu.

 

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare