Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primăria Timişoara a introdus aproape 200 de străzi în noul plan de deszăpezire al oraşului

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Primăria Timişoara informează cetăţenii că pentru iarna 2013 – 2014, în municipiul Timişoara activitatea de curăţare şi transport a zăpezii se efectuează cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe podurile ce traversează canalul Bega, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice (Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian etc.), de către Retim Ecologic Service în partea de Nord a municipiului (faţă de canalul Bega), şi Drumuri Municipale Timişoara în partea de Sud a oraşului (faţă de canalul Bega).

Astfel, municipiul Timişoara a fost, ca şi până acum, împărţit în şase sectoare, cuprinzând 423 de străzi, acestea fiind acoperite de cei doi operatori iar activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului se desfăşoară în conformitate cu Planul operativ de acţiune pentru situaţii de urgenţă 2013-2014, aprobat de Primarul Municipiului Timişoara. Acest plan ca scop prevenirea şi combaterea urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase ca: înzăpezire, viscol, polei, îngheţ, grindină etc., care au ca efect îngreunarea şi blocarea circulaţiei rutiere şi pietonale, precum şi crearea unor situaţii care pun în primejdie bunul mers al activităţilor socio-economice, integrităţii bunurilor materiale, ale mijloacelor de transport şi comunicaţie.

Anul acesta, spre deosebire de alţi ani, municipalitatea a extins numărul străzilor pe care se efectuează activitatea de deszăpezire. Drept urmare, au fost introduse pe lângă străzile iniţiale încă 142 de străzi în sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale operatorului SC Retim Ecologic Service SA şi 45 de străzi în sectoarele 4 şi 5 ale operatorul SC Drumuri Municipale.

„Solicităm instituţiilor publice, agenţilor economici, persoanelor juridice, cetăţenilor şi asociaţiilor de proprietari, să asigure îndepărtarea zăpezii şi gheţii de pe trotuarele din dreptul clădirilor şi incintelor în care îşi desfăşoară activitatea sau în care locuiesc, iar în caz de pericol iminent de cădere a zăpezii sau gheţii(ţurţurilor) de pe cădirile pe care le deţin sub orice formă legală sau de pe imobilele în care locuiesc sub orice formă legală sau pe care le folosesc în alte scopuri, să ia măsuri de îndepărtare a acestora, precum şi de marcare/asigurare corespunzătoare a perimetrului expus, aceastea constituind obligaţii prevăzute la art. 1 şi art. 2 din Hotărârea de Consiliu Local nr. 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, cu modificările şi completările ulterioare. Zăpada şi gheaţa se vor depune pe carosabil lângă bordură fără să împiedice circulaţia şi scurgerea apei în sistemul de canalizare. De asemenea, pentru îndepărtarea poleiului au obligaţia de a presăra materiale antiderapante pe trotuare, în faţa imobilelor în care locuiesc sau în care îşi desfăşoară activitatea.

Informăm cetăţenii pe această cale că oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe traseele utilajelor de deszăpezire, împiedicând sau îngreunând activitatea desfăşurată de către operatori, se sancţionează cu amendă contravenţională de către organele abilitate conform legislaţiei în vigoare” ne-a comunicat viceprimarul Dan Diaconu, prin intermediul unui comunicat.

Pe perioada temperaturilor scăzute, Primăria Timişoara pune la dispoziţia persoanelor fără adăpost trei adăposturi situate pe următoarele locaţii: Str. Învăţătorului Nr. 8, Str. Constantin Brâncoveanu Nr. 58 – Federaţia Caritas prin Azilul de Noapte, Splaiul Nicolae Titulescu Nr. 89 – Fundaţia Timişoara `89.

La nivelul Poliţiei Locale funcţionează permanent Dispeceratul pentru Situaţii de Urgenţă la nr.de telefon 0256/968, iar la nivelul Primăriei Municipiului Timişoara dispeceratul funcţionează în cadrul Direcţiei de Mediu, la numerele de telefon: 0256/408.495 şi 0256/408.491.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare