Cinema-Studio-3-650x435-7

Recuperarea cinematografelor Timişoarei de la RADEF decurge extrem de greu. Asta cu toate că Primăria Timişoara are o sentinţă definitivă, emisă în luna ianuarie, prin care instanţa a dispus să reintre în posesia cinematografelor Dacia, Timiș, Victoria, Arta ,Unirea, Fratelia şi Freidorf. Primarul Nicolae Robu explică situaţia.

„Știți bine că am câștigat în instanță cinematografele și, iată, nu am reușit să le aducem în patrimoniu, datorită complicațiilor birocratice. RADEF invocă mereu diverse motive și nu dorește să faciliteze punerea în parctică a sentinței judecătorești. Am folosit o exprimare blândă, în realitate obstrucționează punerea în aplicare a sentinței și noi va trebui să recurgem la executare silită. Ei bine, nu s-a reușit să se obțină o dispoziție prin care executorii judecătorești să poată trece la treabă, pentru că s-a schimbat acum Codul de Procedură Penală și nu sunt de ajuns numai hotărârile din instanță pentru a se ajunge la punerea în practică, ci se mai impune parcurgerea unei etape. Eu în orice caz discut cel puțin o dată pe săptămână subiectul cu Serviciul Juridic pentru că vreau să intrăm cât mai repede în posesia lor. (…) Evident că stau așa datorită unor interese imobiliare ale unor mafii cum s-au constituit multe în România, care au vrut să se înfrupte și din aceste bunuri care sunt amplasate în zone ultracentrale. Cum sunt Timiş și Studio, nici Dacia și celelate nu sunt situate în zone rele”, a declarat Robu.

Edilul a precizat că în acest an mai multe cinematografe vor intra în reabilitare, dar şi că primăria doreşte să acorde un spaţiu decent Casei de Cultură a Studenţilor.