Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primarul are planuri de salvare pentru casa Muhle!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
12.9 ° C
13.9 °
9 °
68 %
6.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
5 °
lun
2 °
mar
5 °

Primarul susţine casa Muhle şi ia atitudine cu privire la acest subiect, marți cere votul aleșilor locali pentru ca ulterior să poarte negocieri cu proprietarii casei monument.

“Eu pot fi de acord cu această încercare de soluționare a problemei, dar vreau să spun de la început că oricât de mult am prețui Casa Muhle și pe peisagistul Muhle, nu putem să plătim oricât pentru a salva această casă. Dacă proprietarii se vor dovedi rezonabili, atunci cred că merită să facem un efort financiar și să salvăm această casă. Și pe mie mă doare sufletul să o văd degradându-se. Am făcut tot ce s-a putut face în limitele prerogativemlor legale pentru a o salva”, a declarat primarul.

Municipalitatea are planuri de renovare a Casei Muhle și să o transforme într-un muzeu sau o casă memorială, dar acest lucru se întămplă în cazul fericit dar dacă negocierile eșuează, autoritățile locale vor cere ajutorul Consiliului Județean.

“O altă variantă, dacă eșuează tentativa de cumpărare, este exproprierea. Exproprierea unui monument se poate face de către Consiliul Județean Timiș, în urma unui raport și a unei propuneri de la Comisia de Monumente”, a adăugat primarul.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare