Primarul Nicolae Robu a dat startul, oficial, pentru începerea construcţiilor din centrul istoric

Date:

Centrul istoric din Timişoara începe de săptămâna viitoare să fie în şantier. Pieţele Unirii, Libertăţii, Sfântu Gheorghe şi Gen.Traian Doda, alături de 10 străzi din cadrul zonei Cetăţii vor intra una câte una construcţii de reabilitare. Cele 10 străzi din lista proiectului “Reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al municipiului Timişoara” sunt: Sergent Constantin Muşat, Vasile Alecsandri, Forimund Mercy, Francesco Grisselini, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu, Enrico Carusso şi o stradă care conform comunicatului de presă de la Primăria Timişoara – nu are nume.

Primarul Nicolae Robu a predat astăzi, 28 octombrie, oficial amplasamentul firmei Romprest care a câştigat licitaţia proiectului. Directorul General al firmei Romprest – Marin Necula, alături de Directorul Directiei de Dezvoltare – Aurelia Junie, şi toată echipa acestui proiect au fost azi prezenţi în Piata Libertăţii pentru predarea oficială a zonei.

Este unul din cele mai importante proiecte pentru Timişoara” – a afirmat primarul N. Robu „Toată zona centrului istoric va deveni pietonală

Directorul General Romprest – Marin Necula a declarat că de astăzi într-o săptămână, adică din 4 octombrie, zona centrului istoric va intra în şantier. Nu se ştie sigur cu ce parte a zonei se va începe, însă conform domnului Marin Necula, chiar Piaţa Libertăţii ar fi prima pe listă.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 21 de luni, astfel termenul limită este iulie 2015. Costul total al lucrărilor va ajunge la aproximativ 53 de milioane de lei, iar contribuţia Municipiului Timişoara este de 2 milioane de lei. Restul costului este acoperit de Uniunea Europeană cu ~42 de milioane de lei şi Bugetul de Stat cu ~9 milioane de lei.

În zona străzii Oituz, şi lângă parcul Brătianu vor fi începute construcţiile la două parcări supraterane, care odată finalizate lucrările la centrul istoric să asigure nevoia locurilor de parcare din această zonă. Până atunci, şoferii vor trebui să se descurce cu disconfortul creat de lucrările de reabilitare şi lipsa locurilor de parcare ce vor fi o consecinţă a acestora.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare