AcasăStiriAdministratiePrimarul Robu linisteste timisorenii: la noi se dau mai putini bani pe...

Primarul Robu linisteste timisorenii: la noi se dau mai putini bani pe studii de fezabilitate decat in Germania

Zeci de mii de lei din banii timişorenilor sunt alocaţi şi în acest an pentru realizarea de studii de fezabilitate sau prefezabilitate. Printre cele mai controversate proiecte, care au stârnit obiecţii din partea multor timişoreni, se află studiile pentru realizarea unei fântâni arteziene de 2.000.000 de euro și cel pentru realizarea unei linii de metrou care să lege Aeroportul Timișoara de ieșirea din Timișoara dinspre Șagului. Primarul Nicolae Robu spune că toți cei care sunt nemulțumiți de alocările bugetare de la acest capitol ar trebui să se documenteze mai bine.

„La noi se operează foarte mult în clişee. Şi unul dintre clişee este de ce se fac studii de fezabilitate. Domnule, înainte de a vorbi şi de a arunca aşa nişte cuvinte fără sens ar trebui să facă fiecare şi un efort de informare, de documentare pentru că evident fiecare o anumită specialitate în pregătirea sa, anumite preocupări. Nimeni nu le ştie pe toate. Nu se poate face niciun obiectiv de investiţii fără studiu de fezabilitate. Pe de altă parte, un studiu de fezabilitate ar putea să îţi arate că nu este oportun sau că este din punct de vedere tehnico-economic nejustificat să faci un obiectiv. Nimeni nu poate şti aprioric cu certitudine dacă un anumit obiectiv poate fi făcut sau dacă merită să fie făcut. În ceea ce ne priveşte, nu am făcut studii de fezabilitate care să nu fie valorificate. Am realizat o mulţime de obiective în aceşti ani şi nu am fi putut să le realizăm dacă nu aveam la bază studii de fezabilitate. Sigur că s-au mai făcut în timp şi studii care au furnizat soluţii inutilizabile.(…) Haideţi să ne uităm în Germania să vedem ce studii se fac şi la ce preţuri la primăriile oraşelor de acolo. Că altfel la noi mereu este înclinaţia aceasta înspre a decreta că ce fac ceilalţi nu este bine”, a mai adăugat Robu.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente