Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimarul Timişoarei, despre acuzațiile de abuz în serviciu: "Nu îmi fac griji...

Primarul Timişoarei, despre acuzațiile de abuz în serviciu: „Nu îmi fac griji că aș putea să fiu și pedepsit”. Cine ar trebui să plătească

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Acuzații nedrepte și legi făcute prost – despre asta spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu, că ar fi vorba în dosarul privind vânzările în baza Legii 112, în care a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu legat de vânzarea a două imobile. Edilul e de părere că nu ar trebui să fie tras la răspundere pentru faptul că funcționarii din subordinea sa nu au ținut cont de legislația în domeniu atunci când au făcut contractele de vânzare –cumpărare. Primarul spune că a cerut în mod constant confirmări în scris că totul se face respectând prevederile legale.

„Realitatea este în felul următor şi cu asta trebuie să începem, să fie lucrurile punctate foarte clar. Eu am fost chemat ieri la DNA, nu în calitate de învinuit pentru ceva, ci în calitate de suspect pentru ceva şi anume pentru faptul că am semnat două contracte de vânzare – cumpărare de locuinţe pe Legea 112 şi cele două contracte sunt considerate de către procurori suspecte de a fi făcute fără îndeplinirea tuturor condiţiilor Legii 112 alături de alte 966 alte contracte făcute înainte de a fi eu primar. Şi atunci vă întreb ce caută Robu în prim-plan în toată povestea asta? E vorba despre două apartamente, unul cu o cameră cu suprafață de 26 mp și unul cu două camere cu suprafață de 51 mp. Astăzi am fost la fața locului să văd despre ce este vorba și presupunând că aparatul primarului a greșit şi nu s-au îndeplinit condițiile cerute de lege pentru vânzarea acestor apartamente, dar eu ca primar nu am greșit cu nimic. Mai mult, am și cerut aparatului de specialitate în mod expres să îmi spună după ce s-au semnat contractele cu aviz de legalitate din partea Serviciului Juridic să îmi spună dacă vânzările sunt legale. Iar răspunsul pe care îl am în scris, pentru că am mai cerut o confirmare, este că vânzarea s-a făcut în condiții de legalitate”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul este convins că justiția va demonstra că nu a avut nicio vină, însă este extrem de deranjat de faptul că imaginea sa de om corect a fost pătată cu acuzații injuste. „De ce merit eu să fiu prezentat la nivel național într-o asemenea ipostază, pentru că eu am încredere în justiție și nu îmi fac griji că aș putea să fiu și pedepsit, dar de ce trebuie să ajung eu să fiu prezentat într-o asemenea ipostază când sunt un om curat, un om cinstit care nu face altceva decât să muncească din noapte până în noapte și știe tot orașul cum muncesc eu? Pentru mine nu am făcut până la vârsta asta, eu nu sunt căpătuit și nici nu vreau să mă capătuiesc”, a mai adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare