12.9 C
Timișoara
duminică,16,mai,2021
AcasăStiri”Reamintiri și notificări” de la Poliția Locală pentru proprietarii de clădiri ”CRIMINALE”...

”Reamintiri și notificări” de la Poliția Locală pentru proprietarii de clădiri ”CRIMINALE” din Timișoara. Amenzi ZERO!

Poliția Locală din Timișoara ne informează că ”reamintește proprietarilor de imobile istorice că au obligația să-și întrețină clădirile deținute, în caz contrar, pe lângă faptul că dau un aspect inestetic orașului, pot prezenta și un pericol pentru cetățeni atunci când elemente de ornament sau bucăți din fațadă se desprind de pe acestea”.

Din păcate, aceste ”reamintiri” nu ajută și nu încântă pe nimeni, exceptându-i pe cei cărora li se adresează, care scapă astfel de amenzi. Trecătorii care se ”trezesc” zilnic cu bucăți desprinse din ornamentele și tencuiala imobilelor fiind în continuare ignorați. Altfel, în cursul acestui an, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au aplicat 158 de NOTIFICĂRI, dintre care 23 de notificări proprietarilor de imobile din zona centrală a municipiului, fiind notificate cu această ocazie 12 asociaţii de proprietari şi 146 apartamente individuale, în vederea realizării demersurilor necesare emiterii în regim de urgenţă a autorizaţiei de construire şi demararea lucrărilor pentru remedierea stării de neîntreţinere.

De asemenea, în cazul a 16 imobile s-a intervenit prin împrejmuire cu bandă de protecție, fiind luate astfel primele măsuri de urgență la fața locului. În ceea ce privește notificările aplicate proprietarilor, trebuie menționat faptul că acesta este primul pas prevăzut de legislația în vigoare, mai exact de Ordinul 839/2009 actualizat, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, ne informează instituția din subordinea Primăriei Timișoara.

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara precizează că la ora actuală notificările sunt în termenul stabilit, urmând ca după expirarea acestuia agenții să reverifice situația imobilelor, constatările din teren fiind apoi înaintate Direcției Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara pentru luarea măsurilor legale și stabilirea cuatumului sancțiunilor contravenționale, polițiștii locali fiind doar organ constatator în aceste situații. Anul trecut au fost aplicate în cazul clădirilor istorice neîntreținute sancțiuni în valoare de 192.000 lei. Verificările pe linia întreținerii de proprietari a imobilelor deținute continuă, însă în 2016 cuantumul total al sancțiunilor este de ZERO lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,923FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente