RECORD de amenzi aplicate de polițiștii rutieri din Timiș! Ce ”păzesc” oamenii legii în weekend

- Advertisement -

În primele patru zile ale acestei săptămâni, adică în perioada 16-19 martie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

În această perioadă au fost întocmite 20 de dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 1.095 de sancţiuni contravenţionale, 384 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 136 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost sancţionaţi 236 de pietoni.

Au fost reţinute în vederea suspendării 87 de permise de conducere, dintre care 32 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Au mai fost reţinutele şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare