20130602_180139

 

Ingrediente:

Blat:
5 ouă

125-150g zahăr

7 linguri faina (cu vârf)

1 linguriţă praf de copt

2 linguri lapte

1 lingura ulei

Crema:
1 budinca ciocolată

300 ml lapte

2-3 linguri zahăr

400 ml frişcă lichidă (Hullala)

1 linguriţă cacao

Vişine (cantitate după preferinţă, pot fii şi vişine din vişinata)

Glazura:
200 g ciocolată

100 ml frişcă lichidă

Sirop:
2oo ml apă

3 liguri zahăr

Esenţa de rom.

Mod de preparare:
Blatul: Albuşurile se bat cu un praf de sare până devin o spumă compactă apoi se adăugă în ploaie zahărul mixând încontinuu, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi apoi cu un tel se încorporează uşor faina amestecată cu praful de copt. Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade.
Crema: Budinca se prepară cu 300 ml lapte la care se adăugă 2-3 linguri de zahăr şi se lasă la răcit. Frişca se bate bine şi se împarte în două, o parte se încorporează în budincă iar o parte se amestecă cu cacaoa.
Siropul se prepară amestecând toate ingredientele şi se pune pe aragaz pentru a se topii zahărul esenţa de rom se pune după ce aţi luat oala de pe foc ,se lăsă puţin la răcit.
Blatul se taie în două părţi egale, se însiropează se adăugă frişca amestecată cu cacaoa, vişinile fără sâmburi se împrăştie pe toată suprafaţa, apoi se pune crema de budincă (lăsaţi câteva linguri deoparte pentru a îmbrăca prăjitura), blatul de deasupra se însiropează şi se îmbracă cu restul de cremă şi se dă la frigider.
Glazura: ciocolată mărunţita şi cu frişcă se pun într-un vas pe baie de aburi dar cu grijă să nu lăsaţi să fiarbă se amestecă până devine fluidă şi fină. Se ia de pe foc se lăsă puţin la răcit şi apoi se pune deasupra prăjiturii repartizând-o uniform.

Se decorează cu vişine ciocolată rasă sau după imaginaţieWink

Poftă Bună!!!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.