Nicolae Robu a câștigat un nou mandat ca primar al Timișoarei în urma alegerilor de duminică, 5 iunie. Potrivit rezultatelor provizorii furnizate de Biroul Electoral Central, actualul edil a obținut 52,67% din voturi.

Biroul Electoral Central a anunțat, duminică noaptea, rezultatele provizorii ale alegerilor locale din Timișoara. Potrivit acestora, pe primul loc s-a clasat Nicolae Robu, cu 52,67% din voturi, fiind urmat de către candidatul PSD, Florin Bîrsășteanu, cu 22,65% de voturi.

„Lăsând modestia deoparte, era clar că o să câștig, dar îți dorești un scor cât mai bun. Mai important decât scorul obținut de primar este scorul obținut pentru consiliul local de partidul primarului. Pe mine mă preocupă mult mai mult câți consilieri locali o să aibă PNL pentru că am văzut ce înseamnă să nu ai majoritate în consiliul local. Încă sunt optimist în privința rezultatelor, dar nu am date concrete ca să pot face afirmații asumate. Optimismul mă caracterizează și n-am motive să nu fac uz de el, însă recunosc că stau cu sufletul la gură în așteptarea unor date credibile privind compoziția consiliului local. Asta mă interesează cel mai mult”, a declarat Nicolae Robu, în urma rezultatelor parțiale.

Acestea sunt rezultatele parțiale, iar la Timișoara continuă numărătoarea voturilor. Rezultatele finale sunt așteptate în cursul zilei de luni.

Puteți urmări reacția lui Nicolae Robu și întreaga declarație în imaginile de mai jos.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.