Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrezență scăzută la vot în rândurile timișenilor

Prezență scăzută la vot în rândurile timișenilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișenii nu s-au grăbit să își exercite dreptul de a vota în cadrul alegerilor locale. Duminică seara, cu două ore înante de închiderea secțiilor de votare, prezența era de doar 35,52%, fapt ce situează județul Timiș printre ultimele din țară.

Potrivit datelor oficiale, la ora 19, prezența timișenilor la urne a fost de doar 35,52%, asta în timp ce la nivel național procentul votanților a ajuns la 42,94%. În mediul urban, 27,56% de timișeni și-au exercitat dreptul de a vota, în timp ce în mediul rural, procentul a ajuns la 48,65%.

O situație neobișnuită s-a înregistrat în două localități în județ, unde au fost raportate procente record de alegători pe listele suplimentare. La Crivobara procentul a ajuns la 214,92%, iar la Dobrești, la 237,14%.

UPDATE. 40,59% dintre timișeni au mers la vot

Potrivit datelor finale, la ora închiderii secțiilor de votare, 40,59 de timișeni și-au exprimat dreptul constituțional de a vota. Cu acest procent, Timișul s-a clasat pe locul cinci în topul județelor cu cea mai scăzută prezență la urne. La nivel național, prezența la vot a fost de 48,27%.

În Timișoara, numărul votanților a fost mai scăzut decât media pe județ. S-au prezentat la urne 28,34% dintre timișorenii cu drept de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare