Transfer aeroport
7.9 C
Timișoara
22-feb.- 2020- 15:49
Transfer aeroport

Deputat PNL: ”Alegerea primarilor in doua tururi a fost un cartof fierbinte”

Articole Populare

România nu mai are două șosele spectaculoase! A fost inaugurat TransRarăul- a treia minune ”asfaltată” a țării VIDEO

Transrarăul este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura dntre Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la...

VIDEO! Timişoara, invadată de ţepari care se dau reprezentanţi Enel. Vezi cum actioneaza

Atenţie mare cui deschideţi uşa şi ce acte semnaţi! Mai mulţi locuitori din Cartierul Plopi din Timişoara s-au trezit...

Incident grav la Timișoara, țiganii fac legea cu pistolul. Polițiștii Secției 2 au mușamalizat incidentul

Incident grav, la o spălătorie din oraș, situată la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu strada Eroilor. Atât un...
Vlad
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Deputat Partidului Național Liberal, Dumitru Oprea, susține că partidul din care face parte își îndeplinește promisiunile electorale, una dintre acestea fiind asumarea răspunderii Guvernului pentru modificarea legislației în vederea alegerilor locale în două tururi.

Una dintre cele mai reclamate probleme de societatea civilă, în domeniul politic, o reprezintă alegerea primarilor într-un singur tur, ceea ce creează o problemă de reprezentativitate, existând situații când unii candidați au ajuns primari cu votul a doar zece procente din totalul populației. ”Astfel de cazuri nu trebuie să se mai repete! Asumarea răspunderii de către guvernul PNL în această problemă nu înseamnă neapărat un act de curaj, cât unul de normalitate și de redare a încrederii cetățenilor în liderii politici care guvernează în interesul oamenilor, nu al baronilor locali. Alegerea primarilor în două tururi a fost un cartof fierbinte pentru mulți politicieni, dar parteneriatul puternic dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban poate rezolva această situație”, susține deputatul liberal.

Conform acestuia, democrația înseamnă reprezentativitate, iar asta denotă faptul că votul fiecărui cetățean este folosit pentru a alege un drum pe care și-l dorește majoritatea populației. ”Când această decizie a cetățeanului este limitată la un singur tur, el nu își poate vota candidatul preferat, ci îl oferă unuia dintre cei cu cele mai mari șanse de a câștiga. În esență, este o manipulare a reprezentativității și o derivă de la democrație. Cu două tururi de scrutin, fiecare candidat la primărie își încearcă șansele în fața electoratului, iar în final câștigă candidatul care reușește să strângă o coaliție în jurul său, devenind reprezentatul unei majorități clare de 50% plus 1”, mai spune Oprea.

Deputatul amintește că România are nevoie de modernizarea întregului sistem electoral, iar PNL a demonstrat, prin alegerile prezidențiale, că este capabil să pună în aplicare soluții optime. Felul în care s-a desfășurat votul din Diaspora în cadrul celor două tururi ale alegerilor prezidențiale a dat românilor șansa să fie parte integrantă a vieții politice interne, iar votul lor a contat enorm în rezultatul final.

Astfel, guvernul Orban vine din nou în fața Parlamentului și riscă o moțiune de cenzură ”în numele unui drept al românilor: acela de a-și alege cu o majoritate calificată primarul!”, susține Oprea, care adaugă că acesta este ”un moment cheie, o hârtie de turnesol care ne va arăta cine sunt cu adevărat politicienii ce susțin democrația și cine sunt cei ce își bat joc de voința cetățenilor”.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,697FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă

TIMISUL DE IERI

Câteva mituri şi legende urbane ale Timişoarei

Superstiţiile şi poveştile transmise prin viu grai din generaţii în generaţii, deşi au la rădăcină mai...