Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăPrima demisie anunțată în cazul în care rezultatele alegerilor locale nu sunt...

Prima demisie anunțată în cazul în care rezultatele alegerilor locale nu sunt pe măsura așteptărilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pe scena politică din Timiș a fost anunțată prima demisie a unui lider de partid, în cazul în care rezultatele alegerilor locale nu sunt pe măsura așteptărilor. Este vorba despre co-președintele PNL Timiș, Dan Popa, care este dispus să-și dea demisia dacă partidul nu obține scaunul de președinte al Consiliului Județean Timiș.

În urma alegerilor locale ce vor avea loc în luna iunie, PNL își propune să obțină majortăți în Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Cu situația lui Alin Popoviciu nelămurită, care este candidatul PNL pentru CJ Timiș, fiind în același timp cercetat penal în dosarul ce vizează închirierea unor spații de la Aeroportul Timișoara, co-președintele Dan Popa a făcut un gest menit să-i susțină candidatura. Dan Popa a anunțat că își va depune demisia de onoare din funcția de co-președinte al PNL, în cazul în care partidul nu obține fotoliul de președinte al Consiliului Județean Timiș.

„Dacă nu vom câştiga Consiliul Judeţean, eu îmi depun demisia de preşedinte al PNL. De asemenea am inaugurat un sistem, toţi colegii noştri consilieri judeţeni lucrează cu target-uri și au în responsabilitatea lor localităţi în care am fixat ţinte electorale care să ne permită obţinerea majorității. La sfârşitul numărării voturilor vom vedea după grilă exact cine a trecut și cine nu. Prin consens am stabilit că cei care nu ating targetul lasă locul liber următorului de pe listă. Ca să clarificăm, dacă nu câștigăm și nu punem președinte la Timiș, eu personal îmi dau demisia. Mi se pare o asumare foarte corectă”,a declarat co-președintele PNL Timiș.

În cazul în care Dan Popa va fi nevoit să își prezinte demisia, PNL va rămâne cu un singur președinte, respectiv liberalul Nicolae Robu. Cum însă noul PNL a fost format prin fuziunea dintre PDL și PNL, cel mai probabil, foștii democrat-liberali își vor alege un nou reprezentant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Nicolae Bitea şi-a dat demisia din funcţia de director al STPT! Acesta invocă motive personale

Nicolae Bitea și-a înaintat demisia din funcția de director general al Societății de Transport...

PSD Timiș îl aruncă pe Claudiu Ciolac în lupta pentru Primăria comunei Voiteg

Principale partide politice din Timiș sunt, din nou, în dispozitiv. Nici nu au terminat...

Deputat PNL: ”Alegerea primarilor in doua tururi a fost un cartof fierbinte”

Deputat Partidului Național Liberal, Dumitru Oprea, susține că partidul din care face parte își...