Prima demisie anunțată în cazul în care rezultatele alegerilor locale nu sunt pe măsura așteptărilor

- Advertisement -

Pe scena politică din Timiș a fost anunțată prima demisie a unui lider de partid, în cazul în care rezultatele alegerilor locale nu sunt pe măsura așteptărilor. Este vorba despre co-președintele PNL Timiș, Dan Popa, care este dispus să-și dea demisia dacă partidul nu obține scaunul de președinte al Consiliului Județean Timiș.

În urma alegerilor locale ce vor avea loc în luna iunie, PNL își propune să obțină majortăți în Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Cu situația lui Alin Popoviciu nelămurită, care este candidatul PNL pentru CJ Timiș, fiind în același timp cercetat penal în dosarul ce vizează închirierea unor spații de la Aeroportul Timișoara, co-președintele Dan Popa a făcut un gest menit să-i susțină candidatura. Dan Popa a anunțat că își va depune demisia de onoare din funcția de co-președinte al PNL, în cazul în care partidul nu obține fotoliul de președinte al Consiliului Județean Timiș.

„Dacă nu vom câştiga Consiliul Judeţean, eu îmi depun demisia de preşedinte al PNL. De asemenea am inaugurat un sistem, toţi colegii noştri consilieri judeţeni lucrează cu target-uri și au în responsabilitatea lor localităţi în care am fixat ţinte electorale care să ne permită obţinerea majorității. La sfârşitul numărării voturilor vom vedea după grilă exact cine a trecut și cine nu. Prin consens am stabilit că cei care nu ating targetul lasă locul liber următorului de pe listă. Ca să clarificăm, dacă nu câștigăm și nu punem președinte la Timiș, eu personal îmi dau demisia. Mi se pare o asumare foarte corectă”,a declarat co-președintele PNL Timiș.

În cazul în care Dan Popa va fi nevoit să își prezinte demisia, PNL va rămâne cu un singur președinte, respectiv liberalul Nicolae Robu. Cum însă noul PNL a fost format prin fuziunea dintre PDL și PNL, cel mai probabil, foștii democrat-liberali își vor alege un nou reprezentant.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Nicolae Bitea şi-a dat demisia din funcţia de director al STPT! Acesta invocă motive personale

Nicolae Bitea și-a înaintat demisia din funcția de director...

PSD Timiș îl aruncă pe Claudiu Ciolac în lupta pentru Primăria comunei Voiteg

Principale partide politice din Timiș sunt, din nou, în...

Deputat PNL: ”Alegerea primarilor în doua tururi a fost un cartof fierbinte”

Deputat Partidului Național Liberal, Dumitru Oprea, susține că partidul...

Premierul Mihai Tudose a demisionat. Cine ar putea sa ii ia locul la guvern

Lovitură de teatru în politica românească. Partidul Social Democrat...

Robu, pe Facebook, după victoria PNL la Checea: „Ăsta-i locul PSD, dușmanul nr. 1 al județului Timiș”

Oficial, PNL a câştigat alegerile pentru Primăria Checea. Scrutinul...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img