Jandarmii timișeni, la datorie de Paști

- Advertisement -

Jandarmii timișeni vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale. Aceștia vor patrula în apropierea bisericilor și a zonelor aglomerate pentru a asigura măsurile de ordine și siguranță publică. În total, aproximativ 400 de jandarmi se vor afla pe străzi.

La Mănăstirea Șag și în alte aproximativ 20 de lăcașe de cult din Timișoara și Ghiroda vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică peste 100 de jandarmi ai Grupării Mobile Timișoara.

Alți 300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş vor fi la datorie în perioada 20 aprilie – 02 mai, în județ. Aceștia vor patrula în zonele aglomerate, în special în locurile unde vor fi organizate slujbe în noaptea de Înviere.

„Sâmbătă 30 aprilie, vor fi asigurate măsurile de ordine publică la 30 manifestări religioase prilejuite de <Învierea Domnului>, de pe raza municipiul Timişoara, Lugoj şi din oraşele Făget şi Buziaş, precum şi la Mănăstirea Timişeni din comuna Şag, judeţul Timiş
Duminică 01 mai, vor fi asigurate măsurile de ordine publică la 13 manifestări cultural artistice şi religioase(ruga bănăţeană), de pe raza judeţului Timiş;
Luni 02 mai, vor fi asigurate măsurile de ordine publică la 13 manifestări cultural artistice (ruga bănăţeană), de pe raza judeţului Timiş şi la marşul învierii ediţia cu numărul XXV, organizat pe raza municipiului Timişoara”, au transmis jandarmii timișeni.

Jandarmii au și câteva recomandări pentru timișeni în această perioadă:

– cei care participă la manifestările religioase sau cultural artistice, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi;
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.
Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice incident sau orice altă problemă legată de ordinea şi liniştea publică. De asemnea, jandarmii pot fi apelaţi şi la numărul de telefon 0256.222229.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare