Ministrul Apărării, Mircea Dușa, în inspecție la Gătaia. Vezi cum s-a deplasat prin apă VIDEO

- Advertisement -

Ministrul Apărării Naționale din România a sosit joi după-masă la Gătaia, în județul Timiș, acolo unde râul Bârzava a dat năvală peste casele și pământurile localnicilor, distrugând tot ce-a prins înaintea sa. Dușa se bazează pe faptul că meteorologii anunță o îndreptare a vremii, care ar urma să înceapă chiar de vineri, 1 august, însă menționează că în cazul în care este necesar și situația o va impune, este pregătit să aducă la Gătaia și la celelalte localități afectate de inundații batalioane de militari din județele limitrofe.

”Prognozele pe orele următoare, în această zonă, sunt tot de cod portocaliu, dar cu o scădere a intensității precipitațiilor din județul Timiș. Eu sunt de aseară în zonă, am avut un comandament județean la Drobeta Turnu Severin, apoi la Reșița. Eu rămân în zonă, iar împreună cu vicepremierul Gabriel Oprea am dizlocat forțe și din județele limitrofe, de la ISU Arad și Sibiu, pentru Timiș și Mehedinți. Sunt militarii de la Brigada din Timișoara care pot interveni imediat și am luat și Batalionul de la Arad să intervină în spijinul populației” a dat asigurări Dușa, după ce a ajuns la Gătaia.

Vezi clipul de mai jos pentru a afla ce soluții propune Dușa (foto, stânga) pentru ca locuitorii din Gătaia să ”scape” de apele venite parcă din senin și mai ales ce au făcut autoritățile locale pentru ca sinistrații să nu sufere de foame și sete.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

La un pas sa ramana fara casa in urma unui incendiu. Cum au intervenit pompierii

Panică, astăzi, în localitatea timişeană Ghilad. O anexă a...

Ploile torenţiale de ieri au blocat Timişoara

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Nicolae Robu a salvat de la înec un şofer beat, care a adormit la volan

Pentru că românul s-a născut poet şi ştie pe...

Timișoara, din nou sub ape: spitale și instituții inundate, drumuri blocate

Ploaia torențială a creeat din nou, la fel ca...

Din aceeași categorie

Categorii Populare