Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Robu, de la distanţă: Mobilizarea pe şantierul Michelangelo trebuie să rămână la maximum. Vezi care este noul termen!

- Advertisement -

Ultimele zile de lucru la şantierul Michelangelo par să nu se mai termine, asta la nivel de suprafaţă, pentru reluarea traficului pe axa nord-sud şi invers. Dacă în urmă cu o săptămână primarul Timişoarei avansa ca termen de „inaugurare” a traficului de suprafaţă, pe axa nord-sud peste subpasajul construit în Piaţa Leonardo da Vinci, drept ziua de sâmbătă 24 mai 2014, cu o zi înainte de alegerile europarlamentare, astăzi, joi, 29 mai, edilul anunţă o sumedenie de „amănunte” de rezolvat, iar pe şantier se vede o încetinire clară a ritmului de lucru.

„STADIUL ACTUAL LA <<MICHELANGELO>>
Deşi departe de casă, folosind facilităţile tehnologice de care dispunem astăzi, monitorizez şi coordonez zilnic -aşa cum am făcut întotdeauna- tot ce se întâmplă important în activitatea Primăriei.

Principala preocupare este legată de şantierul „Michelangelo”. Ieri, am transmis un mesaj foarte clar reprezentanţilor firmelor şi Primăriei implicaţi în proiect, la şedinţa operativă condusă de directorul Chiş Culiţă: MOBILIZAREA TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ LA MAXIMUM -AŞA CUM AM LĂSAT-O!-, PENTRU CA TIMIŞORENII SĂ POATĂ BENEFICIA DE PROGRESELE FĂCUTE CÂT MAI REPEDE! Mai sunt multe de făcut, chiar dacă asfaltarea la nivel de prim strat e complet realizată-, pentru că, odată deschisă circulaţia, SĂ NU MAI FIE NEVOIE DE NICIO ÎNCHIDERE:
1. Trebuie montaţi parapeţii la pod;
2. Trebuie turnat asfaltul de uzură pe pod;
3. Trebuie să se alinieze gurile de acces la utilităţi -şi sunt zeci-;
4. Trebuie turnat asfaltul de uzură pe tot carosabilul din intersecţie;
5. Trebuie finalizat iluminatul;
6. Trebuie amenajate spaţiile verzi;
7. Trebuie amenajate trecerile de pietoni;
8. Trebuie făcute marcajele de delimitare a benzilor etc.

Evident, toate acestea NECESITĂ TIMP. Cine, oare, e mai interesat ca mine -care, în urma asumărilor de a moderniza în forţă oraşul, sunt paratrăsnetul tuturor nemulţumirilor-, ca traficul să se redeschidă?! Politrucii care n-au făcut nimic în viaţa lor decât să se căpătuiască şi care habar n-au ce înseamnă o lucrare de o asemenea complexitate?! Ei, ce nici macăr bănui nu pot, ce este deja finalizat -invizibil acum, fiind în subteran-, în termeni de reţele magistrale de utilităţi -(1) canalizare, (2) termoficare, (3) apă caldă, (4) apă rece, (5) reţele pluviale, (6) electricitate, (7) iluminat, (8) telefonie, (9) fibră optică-?! În niciun caz! Dar, deschiderea se va face atunci când tot ce-am arătat mai sus că mai trebuie făcut va fi făcut şi în niciun caz la presiunea unora şi altora! Îi respect prea mult pe timişoreni să mă joc cu ei de-a închisul-deschisul!” a postat Nicolae Robu, pe Facebook, cu puţin timp în urmă, pentru a-i ţine la curent pe timişorenii care vor să ştie cum stau lucrurile în această zonă.

Din informaţiile noastre, deschiderea intersecţiei va avea loc, totuşi, la finele acestei săptămâni, mai exact sâmbătă, asta deşi acelaşi primar declara zilele trecute faptul că cei ce se ocupă de finalizarea acestei părţi din şantier nu reuşesc să obţină şuruburile cu care urma să fie „ancorată” balustrada de protecţie a pietonilor, ce se va monta pe Podul Michelangelo.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore