Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Robu, despre Alin Popoviciu: Se bucură de toată susținerea mea. Urmează evaluarea pe criterii de integritate a candidatului PNL pentru CJ Timiș

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Alin Popoviciu se bucură de toată susținerea PNL Timiș pentru a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Asta în ciuda faptului că este anchetat penal de DNA. Declarația a fost făcută de către copreședintele formațiunii politice, Nicolae Robu, care s-a abținut de la alte comentarii.

Vă reamintim că mai mulți liberali au acuzat faptul că listele votate de către membrii Biroului Permanent Județean al PNL Timiș au fost modificate pentru a-l favoriza pe candidatul Alin Popoviciu și pentru a crea confuzie în rândul votanților. Copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că, oficial, nimeni nu a contestat listele finale de candidați.

„Eu ca președinte nu fac niciun comentariu asupra acestei liste, am adresat forului decident, Biroul Politic Județean al PNL, următoarele întrebări: este cineva care consideră că procedura a fost impusă și nu democratică? Răspuns negativ. A doua întrebare: e cineva care crede că procedura a fost încălcată? Nimeni nu consideră că a fost. Deci haideți să validăm. În momentul în care Biroul Politic Județean validează lista, eu ca președinte nu am dreptul, de fapt îl am, dar n ar fi corect să fac uz de el și nu vreau să fac niciun comentariu. Aceștia sunt candidații pe care i-a dorit Biroul Politic Județean, în această ordine, prin urmare, toți au susținerea mea”, a declarat copreședintele PNL, Nicolae Robu.

Totuși, înainte de a candida din partea PNL la Consiliul Județean Timiș, Alin Popoviciu trebuie să fie supus verificărilor Comisiei de Integritate a PNL, organism ce funcționează la nivel național. Asta deoarece la nivel local s-a mers doar pe „cuvântul” candidaților.

„Noi avem niște criterii de integritate, există la nivel național o comisie de integritate, care analizează toate propunerile și dacă cumva există vreo problemă de integritate prin prisma criteriilor, comisia o va spune. Dacă e totul vorbă și nu se susțin acuzele făcute, comisia o va spune. În câteva săptămâni totul se va tranșa. Nouă domnul Popoviciu ne-a dat toate asigurările că nu are nicio problemă. Nu are rost să mai continuăm discuția, am discutat”, a explicat Robu situația.

În ultimii ani, Alin Popoviciu a fost implicat în mai multe scandaluri și afaceri cu iz penal. De asemenea, el este cercetat penal de DNA, într-un dosar ce vizează închirierea ilegală a spațiilor de la Aeroportul Internațional Traian Vuia către firmă pe care acesta o conducea împreună cu fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc. În același dosar este cercetat și Cornel Sămărtinean, fostul director al Aeroportului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare