Nicolae-Robu-si-Alin-Popoviciu

Alin Popoviciu se bucură de toată susținerea PNL Timiș pentru a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Asta în ciuda faptului că este anchetat penal de DNA. Declarația a fost făcută de către copreședintele formațiunii politice, Nicolae Robu, care s-a abținut de la alte comentarii.

Vă reamintim că mai mulți liberali au acuzat faptul că listele votate de către membrii Biroului Permanent Județean al PNL Timiș au fost modificate pentru a-l favoriza pe candidatul Alin Popoviciu și pentru a crea confuzie în rândul votanților. Copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că, oficial, nimeni nu a contestat listele finale de candidați.

„Eu ca președinte nu fac niciun comentariu asupra acestei liste, am adresat forului decident, Biroul Politic Județean al PNL, următoarele întrebări: este cineva care consideră că procedura a fost impusă și nu democratică? Răspuns negativ. A doua întrebare: e cineva care crede că procedura a fost încălcată? Nimeni nu consideră că a fost. Deci haideți să validăm. În momentul în care Biroul Politic Județean validează lista, eu ca președinte nu am dreptul, de fapt îl am, dar n ar fi corect să fac uz de el și nu vreau să fac niciun comentariu. Aceștia sunt candidații pe care i-a dorit Biroul Politic Județean, în această ordine, prin urmare, toți au susținerea mea”, a declarat copreședintele PNL, Nicolae Robu.

Totuși, înainte de a candida din partea PNL la Consiliul Județean Timiș, Alin Popoviciu trebuie să fie supus verificărilor Comisiei de Integritate a PNL, organism ce funcționează la nivel național. Asta deoarece la nivel local s-a mers doar pe „cuvântul” candidaților.

„Noi avem niște criterii de integritate, există la nivel național o comisie de integritate, care analizează toate propunerile și dacă cumva există vreo problemă de integritate prin prisma criteriilor, comisia o va spune. Dacă e totul vorbă și nu se susțin acuzele făcute, comisia o va spune. În câteva săptămâni totul se va tranșa. Nouă domnul Popoviciu ne-a dat toate asigurările că nu are nicio problemă. Nu are rost să mai continuăm discuția, am discutat”, a explicat Robu situația.

În ultimii ani, Alin Popoviciu a fost implicat în mai multe scandaluri și afaceri cu iz penal. De asemenea, el este cercetat penal de DNA, într-un dosar ce vizează închirierea ilegală a spațiilor de la Aeroportul Internațional Traian Vuia către firmă pe care acesta o conducea împreună cu fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc. În același dosar este cercetat și Cornel Sămărtinean, fostul director al Aeroportului Timișoara.