Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Robu s-a înmuiat și dorește o săptămână de Jazz în Banat

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce în prealabil anunțase că JazzTM se va suprapune cu Festivalul de Jazz de la Gărâna, primarul dă semne că s-a răzgâdit. A inițiat un sondaj pe pagina de Facebook prin care îi întreabă pe timișoreni dacă sunt de acord ca festivalul local să fie mutat în perioada 9-11 iulie 2014, cu câteva zile mai devreme. Festivalul de la Gîrâna se desfășoară în zilele de 12-13 iulie. Astfel, dacă măsura va fi adoptată, împătimiții de jazz vor putea participa la ambele festivaluri. În comentariul postat, primarul nu a uitat să fie acid cu cei care îl critică.

„Aşa cum am afirmat-o de nenumărate ori, eu am apreciat, apreciez şi voi aprecia întotdeauna eforturile de a face lucruri bune în societate -în mod special în domenii precum cultura şi sportul- şi pe autorii lor, indiferent cine sunt ei şi cum se raporteză la mine, respectiv cum mă raportez eu la ei, sub diverse alte considerente. De pe aceste poziţii, am salutat Festivalul de Jazz de la Gărâna şi n-am avut la adresa sa decât cuvinte de laudă. În complementaritate cu aceste sentimente şi nicidecum în contradicţie cu ele, am asumat, după cum se ştie, iniţierea unui Festival de Jazz al Timişoarei, dovedit, încă de la prima sa ediţie, de mare succes. Având în vedere că, din motive ce ţin de disponibilitatea artiştilor pe care ne-am propus să-i aducem, programarea iniţială a JazzTM a rezultat suprapusă peste perioada tradiţională a Festivalului de la Gărâna, dorim să intreprindem TOATE diligenţele pt a schimba această stare de lucruri. Concret,vom încerca să mutăm JazzTM în perioada 09-11 iulie 2014 -de miercuri până vineri-, astfel încât, în continuare, sâmbătă şi duminică -12 şi 13 iulie- să lăsăm complet liber pt Festivalul de Jazz de la Gărâna. Dacă vom reuşi, atunci vom putea avea, cu eforturi concatenate, o minunată „săptămână” a jazz-ului în Banat -ca să fim precişi: 5 zile-, de miercuri până duminică.”

Vă reamintim că primarul a stârnit controverse în comunitatea locală atunci când a anunțat că Primăria Municipiului Timișoara nu va mai finanța Festivalul de la Gărâna, unul de tradiție în Banat, declarând că prioritățile bugetare se îndreaptă doar către evenimentele locale și nu cele din afara județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

S-au publicat primele nume sonore care vin la Festivalul JAZZ™ 2019

Autoritățile locale din Timișoara au dezvăluit primele nume care vor asigura ambianța sonoră a...

Timisorenii, pregatiti pentru colectarea uleiurilor alimentare uzate? Ce vrea sa afle primarul de la ei

Primarul Timișoarei a deschis un sondaj online, pe Facebook, prin intermediul căruia vrea să...

Schimbările climatice, in top 3 cele mai mari provocari pentru societate. O spun romanii!

Conform unui sondaj recent realizat de către institutul de cercetare puls comandat de E.ON,...