Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu s-a săturat "boicot". Ministerul Transporturilor s-ar putea trezi cu o plângere...

Robu s-a săturat „boicot”. Ministerul Transporturilor s-ar putea trezi cu o plângere penală, dacă nu deblochează circulaţia vaporaşelor pe Bega

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ministerul Transporturilor s-ar putea trezi cu o plângere penală din partea primarului Timişoarei, Nicolae Robu, care spune că deblocarea circulaţiei vaporaşelor de pe Bega stă în pixul specialiştilor de la Bucureşti, care, însă, ar boicota Timişoara. Ambarcaţiunile au fost cumpărate de municipalitatea timişoreană, în 2016, cu titlu de contribuţie la proiectul de reabilitare a malurilor Begăi, implementat cu bani de la Uniunea Europeană. Deocamdată, circulaţia cu vaporaşe pe Bega este ilegală din cauza lipsei unei structuri de administrare a căii navigabile, care trebuie înfiinţată de Ministerul Transporturilor.

„Eu nu ştiu cine sunt aceia, dar dacă nu se rezolvă această problemă care e pur birocratică, acum suntem în prima parte a lunii mai, estimez că la începutul lunii iunie o să recurg şi la aşa ceva dacă este cazul. Suntem în faţa unor acte de boicot clar şi boicotul este nu numai la adresa Timişoarei, până la urmă se riscă să se piardă fonduri europene pe care noi cu trudă le-am adus în ţară şi unii vor să se ajungă la pierderea lor. Este normal aşa ceva? Adică noi care am avut de pus în practică ceva, de făcut lucruri pe teren, că acolo e greu, nu să miști hârtii e greu, da, noi ne-am făcut datoria și acum de atâta amar de vreme nu se poate genera o hotărâre de guvern, un ordin al ministrului, nu se poate adopta o lege, ce se consideră la nivelul puterii centrale că trebuie făcut pentru înființarea unei structuri de administrare a canalului navigabil Bega? Mai ales că există modele, că există administrație a canalului navigabil Dunăre –Marea Neagră în țară. Deci este rea-voință, este boicot ceea ce se întâmplă și eu cred că trebuie să ajungem și la sesizarea organelor în drept să vedem ce se întâmplă, să facă o cercetare. Eu nu știu, nu pot să indic un vinovat, dar se cercetează fapta în sine, situația, pentru a vedea cine e de vină”,a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare