Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

România a decis. Tratamentul cu marijuana medicinală este permis

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Țara noastră este a zecea din cadrul Uniunii Europene care a dat “verde la verde”, alături de Olanda, Spania, Elveția, Italia, Germania și restul. Deși, mulți dintre consumatorii de verdeață ar fi fericiți cu auzul la această veste, li se va tăia elanul.

Cannabisul medicinal va fi legal și permis doar (după cum sugerează și denumirea) în scopuri medicinale adică pentru tratarea cancerului, pentru ameliorarea durerii, în scleroza multiplă și epilepsie, pentru scăderea numărului de crize iar în curs de testare pentru Parkinson, Alzhemeir și sindromul Tourette.

Astăzi, Legile 143 și 339 privind regimul substanțelor stupefiante, precizează ca fiind admiși anumiți derivați din marijuana în scop medical. Conform surselor, “Aceste preparate care conțin substanțe provenite din planta de cannabis sunt tincturi, rășini și fragmente vegetale.”, declara doctorul Bogdan Gheorghe, medic în agenția antidrog.

Planta de marijuana a fost folosită pentru a controla crizele epileptice încă de pe vremea antichității, iar THC-ul (elementul-cheie pe care-l conține), a arătat în cadrul testelor clinice efectuate pe animale că are proprietăţi anti-convulsive. Din cauza efectelor sale asupra minţii, însă, THC-ul nu poate fi folosit de industria farmaceutică.

sursă foto: newscientist.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare