S-au început lucrările la primul tronson al Inelului IV VIDEO

- Advertisement -

Lucrările au început la unul dintre tronsoanele care vor alcătui Inelul IV al Timișoarei. Este vorba de cel de la bulevardul Constructorilor și până la strada Măcin, cu racord la strada Demetriade, din partea de nord a orașului. Porțiunea care va avea la finalitatea sa o lungime de 1,66 de kilometri va fi pe la marginea pădurii.

În total, lucrarea cuprinde amenajarea carosabilului la două benzi, cu lățimea de șapte metri. De altfel, vor fi amenajate trotuarele și pistele de biciclete de la zero, conform normelor, cu lățimea de 1,5 metri, lucru posibil din pricina faptului că momentan nu există nimic în acele locuri. Tronsonul va fi terminat după 8 luni de muncă, după cum anunță primarul Nicolae Robu, și va avea și un sens giratoriu. „Se va lucra în funcție de vreme și va fi gata după 8 luni. Sunt bucuros că putem da drumul lucrărilor la acest proiect important. Doar stufărișul va fi afectat, nu și copacii. Se va vedea îmbunătățirea substanțială când va fi terminat”, a spus primarul Timișoarei.

Valoarea totală a acestui tronson se ridică la suma de 5,9 milioane de lei și va fi acoperit în totalitate din bugetul local. Firmele care au câștigat licitația sunt cele care au lucrat și la pasajul Michelangelo. „Per ansamblu, proiectul este unul mult mai mare, care cuprinde continuarea traseului până în calea Buziașului. În câțiva ani vom avea gata și acel tronson și vom închide complet Inelul IV. Nu pot să estimez cam în câți ani, pentru că vor fi și alte licitații pentru restul tronsoanelor, iar acolo lucrurile se pot încurca. O bună parte din trafic va fi deviat pe aici, astfel că zona centrală, și întregul trafic din Timișoara, va deveni mult mai liber.”, a precizat Nicolae Robu.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img