Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât, în şedinţa de vineri, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 5,25% pe an şi menţinerea nivelurilor actuale ale rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi valută ale instituţiilor de credit. De asemenea, CA a decis gestionarea fermă a lichidităţii din sistemul bancar. În plus, CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat pe 7 noiembrie 2012.

Inflaţie în creştere

Inflaţia s-a accelerat în luna septembrie, rata anuală a acesteia crescând la nivelul de 5,33%, de la 3,88% în luna august, în principal ca urmare a efectelor nefavorabile de natură tranzitorie exercitate de evoluţia preţurilor interne şi internaţionale ale produselor alimentare, care au amplificat efectele statistice de bază adverse şi transmiterea deprecierii anterioare a monedei naţionale faţă de principalele valute, semnalate anterior în Rapoartele BNR.

O.T.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.