ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Săptămâna trecută, Leul a recuperat din pierderi

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Faţă de finalul săptămânii precedente, francul elveţian a pierdut aproape 34 de bani, dolarul american peste 8 bani iar euro a scăzut cu 5,1 bani. Aprecierea s-a datorat creşterii cererii de monedă naţională venite din partea celor care doresc plasamente care să le aducă randamente cât mai ridicate, în depozite denominate sau obligaţiuni în lei, într-un moment în care dobânda de politică monetară a BNR este de 2,5% faţă de aproape 0% în euro-zonă sau SUA. Scăderea mai accentuată a francului elveţian, care în 23 ianuarie a atins maximul istoric de 4,5817 lei, s-a datorat deprecierii acestuia faţă de euro, raportul dintre cele două monede urcând vinerea trecută până la 1,0523 franci. În aceste condiţii media a scăzut de la 4,4840 la 4,2438 lei, aducând mai multe linişte celor care au credite în franci elveţieni. Nivelul este mai ridicat totuşi cu peste 13% faţă de cursul înregistrat în 14 ianuarie, înainte cu o zi de decizia Băncii Naţionale a Elveţiei de a elimina plafonul minim de 1,2 franci/euro impus în septembrie 2011.

Referitor la evoluţia francului elveţian, atrage atenţia o declaraţie recentă a guvernatorul BNR, care considera că o intervenţie a băncii centrale nu ar fi binevenită. ”Dacă BNR intervine puternic şi aduce cursul francului elveţian cum era înainte de 14 ianuarie, vom avea consecinţele de rigoare. Prima consecinţă ar fi că leul s-ar aprecia la 3,7 faţă de euro, un scenariu horror, cu consecinţe asupra exportatorilor”, a spus Mugur Isărescu.

Euro a început perioada cu un curs de 4,48 lei şi a încheiat-o la 4,4424 lei, o medie mai scăzută fiind înregistrată în 10 decembrie. Piaţa valutară s-a deschis la 4,4440 lei, nivel apropiat de cel de la închiderea de joi, care a reprezentat şi maximul şedinţei. Ordinele de vânzare de valută au împins euro până la un minim de 4,4330 lei, pentru ca la închidere tranzacţiile să se realizeze la 4,4320 – 4,4350 lei, semn că leul ar putea să îşi continue evoluţia pozitivă. Reamintim că maximul atins de euro, în urmă cu circa doi ani şi jumătate, a fost de 4,6481 lei.

Cursul dolarului american a coborât de la 3,9888, la începutul intervalului, la 3,9157 lei, la finalul acestuia. Perechea euro/dolar a început perioada la 1,1098 dolari, minim al ultimilor 11 ani. Scăderea euro s-a datorat câştigării alegerilor parlamentare anticipate din Grecia de către partidul de extremă stânga Syriza, care se declară împotriva programelor de austeritate.

Marcările de profit, după ce euro pierduse faţă de finalul lui 2014 aproape 12 cenţi americani, au provocat o creştere constantă, la peste 1,1420 dolari. Vinerea trecută tranzacţiile s-au realizat între 1,1279 şi 1,1364 dolari, pieţele americane închizând la 1,1284 dolari.

*Analiza cuprinde perioada 26 – 30 ianuarie

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore