Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Scrisori de dragoste către Stalin, noua premieră pe scena Naţionalului timişorean

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Este vorba despre „Scrisori de dragoste către Stalin”, de Juan Mayorga, în traducerea Doinei Făgădar, un spectacol purtând semnătura regizorală a lui Ştefan Iordănescu, în interpretarea actorilor Victor Manovici, Damian Oancea şi Mălina Manovici.

Pornind de la întâlnirile ficţionale, tragi-comice, dintre autorul celebrei cărţi „Maestrul şi Margareta”, Mihail Bulgakov, şi „tătucul” Stalin, două personaje ale căror existenţe au avut repercusiuni enorme în istoria şi cultura secolului XX, spectacolul lansează o provocare intelectuală, socială şi artistică acută: cenzura politică a rămas, este sau va fi din nou un subiect de actualitate? Mai are Stalin ceva de spus în secolul XXI? Ce raporturi mai stabileşte astăzi Artistul cu Puterea? Care sunt limitele libertăţii?

Decorul şi costumele, fidele tulburei și, totodată, tulburătoarei atmosfere a anilor 1920, este semnat de Dorothea Iordănescu. Regizorul îi mai are alături în echipa artistică pe artistul video Lucian Matei, compozitoarea Ildiko Fogarassy şi light designer-ul Lucian Moga.

Biletele se găsesc la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Mărăşeşti”, str. Mărăşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic), care sunt deschise de marţi până duminică, între orele 11:00 şi 19:00, precum şi online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare