Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăSenatoarea Gorghiu, pledoarie împotriva Legii amnistiei. Liberala crede că infractorii pot merge...

Senatoarea Gorghiu, pledoarie împotriva Legii amnistiei. Liberala crede că infractorii pot merge la detenţie în centre de weekend!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Un proiect neclar, a cărui adoptare este grăbită de PSD din raţiuni obscure. Aşa vede senatoarea PNL Timiş, Alina Gorghiu, Legea aministiei. Deşi admite că graţie structurii din Parlament unde PSD şi ALDE au majoritate impunerea legii nu va fi o problemă pentru social-democraţi, Gorghiu cere o dezbatere deschisă.

„Dacă aş fi făcut parte dintr-un cabinet căruia i s-ar fi pus pe masă un astfel de proiect, nu aş fi dat firul meu. Cred că este genul de proiect care curmă cariere politice şi cred că este necesar să găsim pârghii astfel încât dezbaterea reală, pragmatică să se facă pe o temă pe care societarea românească nu o cunoaşte. V-am spus că moţiunea simplă anunţată de USR nu poate impiedica o eventuală ordonanţă, însă, o voi susţine cu tot dragul pentru că va aduce dezbaterea în Parlament. E necesar să se facă dezbatere pe abuzurile din justiţie pe sistemul peniteniciar, dar în Parlament, şi nu altundeva. Dacă îmi permiteţi o glumă, cred că următoarea ordonanţă de urgenţă pe care domnul Dragnea o va introduce va fi revizuirea Constituţiei. Aştept să văd ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Toată această bâlbâialaă avem ordonanţa sau nu o avem este sau nu este pe ordinea de zi a dat naştere la foarte multe semne de întrebare, iar reacţiile în ultimele ore au fost valuri valuri de la ONG-uri, parchete, ambasade, au fost lucruri care s-au întâmplat pentru că acest subiect nu a fost dezbătut”, a declarat senatoarea. În ceea ce priveşte condiţiile din penitenciare, unul din argumentele celor care susţin că proiectul este unul bun, Gorghiu spune că oamenii care nu comit infracţiuni grave pot face detenţie la domiciliu sau pot îşi pot ispăşi pedepsele în weekend-uri, în centre speciale.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=saomHE8DC04&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sprijin medical pentru refugiații din Ucraina! OncoHelp asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunși în România

Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima linie a celor care vin...

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt puternic pentru județul Timiş și...

Donație de aproape 120.000 de euro pentru mamele victime ale violenței în familie! Gestul impresionant al unor timișeni

Gest impresionant făcut de doi timișeni care au donat Consiliului Județean un imobil, împreună...